19-jarige deelt kopstoten uit aan jonge homo: 80 uur werkstraf

Slachtoffer (17) liep hersenschudding op

Kamal A. viel de 17-jarige aan op een lijnbus. (Foto ter illustratie).
BELGA Kamal A. viel de 17-jarige aan op een lijnbus. (Foto ter illustratie).
Kamal A. (19) uit Antwerpen is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een boete van 600 euro met uitstel. Hij had vorig jaar twee kopstoten uitgedeeld aan een 17-jarige homo op de bus van Hemiksem naar Boom.

Het slachtoffer werd op 13 april 2016 lastiggevallen door drie allochtone jongens op de bus. Ze gooiden eerst een balpen naar hem en kwamen vervolgens vlak bij hem staan. De beklaagde gaf hem twee kopstoten in het gezicht. De jongeman liep een hersenschudding op. Hij meent dat hij geviseerd werd, omdat hij homo is.

De beklaagde verklaarde dat hij zijn zelfbeheersing verloren had, omdat de jongeman racistische verwensingen zou hebben gemaakt. De advocaat van het slachtoffer en ook het openbaar ministerie geloofden nooit dat de 17-jarige, die als een "klein, fragiel ventje" omschreven werd, het tegen drie Marokkaanse jongens had durven opnemen.

Ook de rechtbank vond dat er geen sprake was van enige uitlokking door het slachtoffer. Kamal A. moet een schadevergoeding van 2.715 euro betalen aan het slachtoffer, dat zich burgerlijke partij stelde.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy cornille

  Wat is het verschil tussen: een politie agent een kopstoot geven of aan een burger ? Voor een agent krijg je 3 jaar en voor een burger 60 uur niets doen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Geweld is geweld. Uiteraard is géén van beide aanvaardbaar. Het wordt stilaan tijd dat dat crapuul een lesje geleerd wordt.

 • Manten Kalle

  Homofobie of niet, geweld tegen om het even iedereen moet zwaarder gestraft worden.

 • Johan Emmers

  Eerst de stoere uithangen en achteraf de racist-kaart trekken. Maar voor 1 keer heeft dat eens niet gewerkt. Er is nog hoop !

 • Geert Mels

  justitie zorgt toch voor 'rechtvaardigheid' ... neen ?

 • Hedwig Jacobs

  Ze kregen een gevangenisstraf met uitstel,een boete met uitstel, feiten die gepleegd zijn als minderjarige vervallen als ze 18 jaar worden, en ze weten het zeer goed.