18 maanden cel voor verkrachting minderjarige in parking onder station Leuven

De parking ligt onder het Martelarenplein.
Google Maps De parking ligt onder het Martelarenplein.
In Leuven is een 21-jarige man veroordeeld tot achttien maanden cel wegens verkrachting. Hij misbruikte twee jaar geleden een 14-jarig meisje in de ondergrondse parking De Bond aan het station van Leuven.

Eesee R. uit Leuven kende het minderjarige slachtoffer en had even voor de feiten fysiek contact gehad met haar. Toen het meisje aangaf dat het voor haar genoeg geweest was, ging hij over tot verkrachting in de parking aan het Martelarenplein in Leuven. Het slachtoffer deed twee weken later aangifte.

De jongeman maakte zich ook schuldig aan andere zedenfeiten met minderjarige meisjes. Hij zocht hen op via het internet en manipuleerde hen met dreigende sms'jes. Het openbaar ministerie noemde het verslag van de aangestelde psycholoog "bijzonder verontrustend".
De helft van de straf is met uitstel onder strikte voorwaarden. 

Eesee R. werd vorig jaar nog veroordeeld tot een jaar cel, ook voor verkrachting.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Smet

  18 maanden enkelband dus. De wekelijkse schande van de rechtersuitspraken dus.

 • Eida Lam

  Tja, voor bepaalde "mensen" gelden er nu eenmaal andere standaarden en andere verwachtingen en ik geloof oprecht omdat dat is dat er van bepaalde "mensen" gewoon niet beter kan worden verwacht.

 • Greet Mestdagh

  Dus... begrijp ik het goed dat hij al eens eerder veroordeeld werd tot verkrachting en toch maar 18 maanden cel krijgt? Hoe komt dit eigenlijk dat verkrachting amper bestraft wordt in ons land?

 • Fred Demey

  uiterst verontrustend maar wel onder voorwaarden vrij.... begrijpe wie het kan

 • Jan De Smet

  Dat zal wel. De gevangenissen zitten vol, dat wordt automatisch slechts een enkelband.