18 maanden cel voor Genkse schepen Ali Caglar wegens passieve corruptie

Ali Caglar en zijn advocaat Jan Swennen.
Dalemans Ali Caglar en zijn advocaat Jan Swennen.
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de Genkse schepen Ali Caglar (CD&V) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel en een boete van 6.000 euro voor passieve corruptie en valsheid in geschriften. De schepen is ook voor 10 jaar ontzet uit zijn rechten. Caglar (45) gaat in beroep tegen de veroordeling. 

De schepen van Openbare Werken liet in 2012 een factuur voor zijn verkiezingscampagne betalen door de Nederlandse bouwfirma Dela-Link en gaf die factuur niet aan. In ruil bracht hij Hendrik Pals, de zaakvoerder van Dela-Link, in contact met Infrax om werken te laten uitvoeren. Ex-president van de Genkse Hells Angels Fabrizio Muto (46) trad op als tussenpersoon tussen Çaglar en Hendrik Pals. Ook Muto en Pals werden elk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een boete van 6.000 euro.

Jan Swennen, de advocaat van Caglar, tekent beroep aan tegen de veroordeling. Door in beroep te gaan kan de schepen zich in principe verkiesbaar stellen bij de volgende verkiezingen. Of hij dat ook gaat doen, wordt de komende dagen bekeken. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arthur Houben

  Een belgisch turkse moslim met partijkaart van cd&v, schepen in Genk, voorstander van de turkse, grijze wolven wordt veroordeeld voor corruptie, 6.000€ boete en TIEN jaar ontzetting uit zijn burgerrechten maar hij mag dit vonnis legaal naast zich neerleggen door in beroep te gaan en zich daardoor zelfs verkiesbaar stellen..een veroordeelde crimineel mag ons dus besturen, wtf?!

 • Pieter Paulus

  Topje van de ijsberg Denis nl transportfirma , dieselfraude en vastgoed en grond die de trambeding moest worden t’s Genk en lanklaar allemaal opgekocht door d vriendjes met voorkennis

 • Denis Stock

  Jammer dat de gesprekken tussen de ex Schepen en de voorzitter van de Hells Angels en de zakenman uit Nederland voor het publiek niet ter beschikking worden gesteld.

 • godelieve rigo

  Hij heeft tenminste wat geleerd in België haha.

 • Hans Plas

  Binnenkort hebben we een regering in ballingschap.