18 jaar cel voor man die vrouw doodstak voor ogen van dochtertje

Repro Vanderveken
De correctionele rechtbank in Turnhout heeft Sven V.R. uit Herentals schuldig bevonden aan doodslag op zijn echtgenote Melissa Mauriën. "Er is twijfel over de voorbedachtheid", oordeelt de rechter. De dertiger wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar.

Sven V.R. stak zijn vrouw op 4 juni 2016 dood met een mes. Aanleiding voor de ruzie was een buitenechtelijke relatie van Melissa. Nadat hij een zoveelste sms'je had onderschept - Melissa kreeg in totaal 16.000 sms-berichten van haar minnaar - ging Sven V.R. door het lint. Hij belde zijn vader om het dochtertje van het koppel te komen halen, omdat hij een serieus gesprek met Melissa wilde voeren. Toen zijn vader twintig minuten later arriveerde, lag Melissa dood in de woning. De dochter van het koppel was 3 jaar op het moment van de feiten. Ze heeft alles gehoord en dan haar doodbloedende moeder gezien.

Sven V.R. was met zijn dochter gevlucht naar Wallonië. Een autopsie wees uit dat Melissa eerst zwaar geslagen was, en ze vertoonde wurgsporen in de hals. Nadien nam Sven V.R. een mes uit de keukenkast en stak zijn echtgenote er mee dood. "De intentie tot doden blijkt onder meer uit het gebruikte mes met een lemmet van 15 centimeter. De beklaagde heeft tijdens het onderzoek ook toegegeven dat hij bewust heeft gestoken", motiveert de rechtbank de doodslag.

Opwelling

De voorbedachtheid, en dus moord, kan volgens de rechtbank niet bewezen worden."De beklaagde heeft steeds voorgehouden dat hij uit opwelling handelde. Er kunnen ook slechts enkele seconden geweest zijn tussen het nemen van het mes en de dodelijke steek. Er is twijfel over de voorbedachtheid", meent de rechtbank.

Tijdens het proces had ook het openbaar ministerie al aangegeven dat er onvoldoende elementen zijn om van moord te spreken.

De rechtbank volgt de strafeis van het openbaar ministerie en veroordeelt Sven V.R. tot 18 jaar cel. "In de strafmaat wordt rekening gehouden met de gewelddadigheid van de feiten en het licht verhoogd risico op recidive. Maar ook met het gunstige strafverleden van Sven V.R.".
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  MAAR 18 jaar. Ge kunt tegenwoordig beter een moord plegen dan naar de rechtbank gaan. Alles ineens opgelost, want de straffen zijn toch maar om te lachen.

 • Harry Peeters

  In een opwelling kan alles gebeuren,,,ik vind het voor iedereen heel erg wat is gebeurd..zowel voor familie van dader als dader als voor gans de familie van slachtoffer..Maar wat gebeurd met de man die dit allemaal tot aanleiding heeft gebracht..en dan durfde die zich nog tot burgelijke partij te stellen,,en eisde hij nog 15000 euro..hoe durf je zo iets te doen,,na al wat gebeurd is..Blijf af van getrouwde vrouwen of mannen..

 • Marlies Schoefs

  18 jaar om een kind zijn moeder af te pakken

 • Laura DeBacker

  Ik vind dit vooral erg voor het dochtertje. Misschien erg om te zeggen, maar ik kan best wel geloven dat hij dit in een opwelling gedaan heeft na al die smsen te zien van ‘vrouwlief’

 • Philip Eelen

  Ik ken de betrokken familie, onwaarschijnlijk wat die gast heeft gedaan...hij voelt zich nog steeds het slachtoffer, niet de dader. 1/3de van zijn straf uitzitten, min het 1,5 jaar voorhechtenis, dwz dat hij binnen 4,5 jaar weer rondloopt én zijn dochtertje gaat opeisen...Dankjewel justitie...