18.000 flessen drank te koop na faillissement drankenhandel, ook topstukken

Drankenhandel en likeurstokerij De Poldernaar ging eind 2017, na 114 jaar, failliet.
RV Drankenhandel en likeurstokerij De Poldernaar ging eind 2017, na 114 jaar, failliet.
Nog tot donderdag kunnen liefhebbers bieden op wel 18.000 flessen whisky, rum of andere dranken, afkomstig uit het faillissement van de Antwerpse likeurstokerij en drankenhandel De Poldernaar. Daar zitten dure exemplaren bij.

Na meer dan 110 jaar viel eind vorig jaar het doek voor drankenhandel De Poldernaar, ook bekend voor eigen stooksels als Vieux d'Anvers of Elixir De Poldernaar. Het faillissement kwam er na oplopende schulden, volgens curator Hans Ubben onder meer door een btw-geschil, wat tot een vordering van de fiscus van meer dan 2,5 miljoen euro leidde.

Er werd naar een overnemer voor de winkel gezocht, zonder resultaat. Om die reden werd de hele stock geïnventariseerd en worden tot en met donderdagmiddag maar liefst 18.000 flessen drank online geveild via de website van faillissementsverkoper Moyersoen.

Topstuk

Hét topstuk is een fles 'Remy Martin Cognac Louis XIII', die in de winkel 2.400 euro kostte en op de veiling opent aan 390 euro. In de collectie zitten ook nog 450 flessen whisky, honderd verschillende soorten rum, zeventig soorten gin, naast nog andere drankensoorten.

Toch voortbestaan?

De curator denkt intussen dat 'De Poldernaar' kan voortbestaan, met een verkoop van de stookketel en de recepten. "Een bod is er nog niet, maar ik voer vergevorderde gesprekken met drie kandidaten. Het gaat om een andere stokerij, een bedrijf dat failliete bedrijven met een historisch karakter opkoopt, maar ook een liefhebber van likeuren die eventueel met steun van de vroegere zaakvoerder de stokerij zou kunnen verderzetten", aldus Ubben, die de kandidaten tot eind mei de tijd gaf om een bod uit te brengen.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  Gek de H de Gucht wel weg kan maar een mans zaken BTW geschil een fles drank die nu voor 400€ verkocht moet de bijzondere belastingdienst 420€ krijgen En daar wringt schoentje

 • dominique castelein

  btw is zijn eigen rechter,wat verkeerd is,de boetes zijn torenhoog omdat de controleurs er altijd van uitgaan van de maximum verdoken bedragen wat in de meeste gevallen niet juist is,want na de btw komt de belasting piepen en de sociale zekerheid en met een beetje geluk komt je privé in het vizier,dus het beste is de faling en herbeginnen als je nog kunt

 • Noella Vancompernolle

  Na alcoholmisbruik kan je wakker worden met een kater als een doek van Picasso. Maar daarom moet men bepaalde flessen nog geen topstuk noemen. Hou de term topstuk liever over voor de kunst. De harddrug alcohol verdient die titel niet.

 • Remi Verbeke

  Hoeveel tienduizenden of moet ik zeggen honderdduizenden bedrijven zijn reeds in faling gegaan dank zij de fiscus .....enig idee ?

 • Glenn Wouters

  Er zijn ook mensen verslaafd aan het internet Andy. En daar worden ook levens door verwoest. Alcohol is enkel een harddrug voor hen die er niet mee om kunnen gaan.