17-jarige verdachte bekent moord op 23-jarige Nigeriaanse prostituee Eunice

Baert Marc
De 17-jarige verdachte die gisteren werd opgepakt voor de moord op de Nigeriaanse prostituee Eunice begin deze maand in Schaarbeek, heeft bekend. Dat meldt het parket van Brussel. De jongeman is door de jeugdrechter in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Hij is in verdenking gesteld voor doodslag.

De jongeman was bij de politie en de de jeugdrechtbank al gekend. "De verdachte is een jonge man, S., geboren in 2000, die goed gekend is bij de politie en de jeugdrechtbank voor feiten van onder meer diefstal met geweld en diefstal met braak", zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. De jeugdrechter legde hem vorig jaar al verschillende maatregelen op. 

De verdachte werd geïdentificeerd op basis van onder meer de analyses van de sporen opgenomen door het labo van de federale politie, en de analyse van de camerabeelden. "De minderjarige verdachte werd gisterochtend verhoord door de politiediensten en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel", aldus het parket. Tijdens zijn verhoor bekende de jongeman de feiten. "De procureur des Konings heeft in de loop van gisterennamiddag beslist de jeugdrechter te vorderen voor feiten van doodslag." De 17-jarige jongeman is nu in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. 

Verschillende messteken

De 23-jarige vrouw, Eunice, werd op dinsdagochtend 5 juni zwaargewond aangetroffen op het trottoir van de Linnéstraat in Schaarbeek. De jonge vrouw werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan haar verwondingen. Uit het onderzoek bleek dat ze verschillende messteken had gekregen. De dood van de 23-jarige sekswerkster veroorzaakte heel wat ophef en leidde zelfs tot een staking van haar collega's in de wijk.

"De feiten zouden zich afspelen in de context van betaalde seksuele prestaties", aldus het parket, dat voorlopig geen verdere commentaar geeft over het onderzoek. "Het onderzoek naar de feiten blijft in handen van de onderzoeksrechter terwijl de jeugdrechter zal beslissen over de verdere vrijheidsberoving van de verdachte. Mogelijk volgt er op termijn een procedure tot uithandengeving van de minderjarige, maar hiervoor moet het einde van het gerechtelijk onderzoek worden afgewacht."

De jongeman wordt vooralsnog niet in verband gebracht met andere geweldincidenten tegenover prostituees in dezelfde omgeving.

Lukas21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Josepha Van Vlaanderen

  En, mogen we zijn naam niet kennen??

 • Ronny Rutmans

  Het zoveelste slachtoffer van onze lakse justitie !

 • Eric Van Dyck

  Alweer gekend bij het gerecht en liep vrij rond ? En nu in een jeugdinstelling ? Iemand doden is niet naar jeugdinstelling imo maar levenslang !!!

 • Dirk Thyssen

  Waarom liet dat crapuul vrij rond ? Had verschillende zaken op zijn kerfstok, mensen die hem vrijgelaten hebben zou men aansprakelijk moeten stellen. Het zou rap gedaan zijn met die zever .

 • eduard janssens

  Doodslag : dit bij mij moord!