17-jarige jongen verdronken in meer van Bütgenbach

Archieffoto: zoektocht naar de 15-jarige Sebastiaan Vandommele, die vorig jaar verdronk in het meer van Bütgenbach.
VTM NIEUWS Archieffoto: zoektocht naar de 15-jarige Sebastiaan Vandommele, die vorig jaar verdronk in het meer van Bütgenbach.
Vanmiddag is in het meer van Bütgenbach het lichaam aangetroffen van een tiener uit Verviers die sinds gisteravond vermist was. Dat heeft de burgemeester van Bütgenbach, Emil Dannemark, gemeld. Zijn stoffelijk overschot werd met een sonarboot gelokaliseerd. De politie gaat hem nu uit het water halen.

De jongeman ging gisteren met zijn familie zwemmen in het meer van Bütgenbach. De 17-jarige was op het moment van zijn verdwijning terug naar de oever aan het zwemmen in een onbewaakte zone van het meer, toen enkele familieleden plots merkten dat hij er niet meer was.

De familie verwittigde de politie, waarna het meer werd afgespeurd. Dat gebeurde onder meer met een drone, maar de jongen werd niet teruggevonden. Rond 23 uur werd de zoektocht gestaakt.

Vanaf deze ochtend ging de politie opnieuw op zoek, ditmaal met behulp van een sonarboot uit Zeebrugge. Na de middag werd zijn lichaam gevonden.

In juli vorig jaar verdronk een 15-jarige scout uit Izegem nog in hetzelfde meer. De jongen werd toen mogelijk bevangen door het ijskoude water.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • leen hanssens

  Jammer, sterkte aan de familie. Dit is niet de eerste keer dat het daar gebeurd.

 • Delhaye Gabriel

  Sterke aan familie

 • Marc Statham

  Staan daar geen zwem verbodsborden of worden die genegeerd ?

 • jos indigne

  Een onbewaakte zone

 • Heidi Werbrouck

  Gino Deryckere, misschien om aan te tonen dat dit niet de eerste keer is? Dat was ook mijn eerste gedacht hoor, oei weer één en weer daar. Akkoord dat het voor nabestaanden niet aangenaam is om het weer opgerakeld te zien, maar 1 mediabericht kan veel meer impact hebben dan 1000 verbodsborden.