16 achtergelaten paarden van terrein vlak aan E411 gehaald

Facebook Animaux en Péril
Zestien achtergelaten paarden zijn woensdag van een veld op amper vijftig meter van de snelweg E411 in het Naamse Conneux (Ciney) gehaald. De eigenaar, een paardenfokker, sloeg eerdere waarschuwingen van de politie en de burgemeester in de wind.

 Dierenorganisaties Animaux en péril, Veeweyde en negen dierenasielcentra gaan de aan hun lot overgelaten beesten opvangen. Volgens Animaux en péril zwierven de paarden al enkele maanden in het wild. Ze braken uit hun wei en deden zich tegoed aan gewassen van omliggende velden. De beesten waren niet ondervoed, maar hadden zonder ingrijpen de winter wellicht niet overleefd.

De fokker verklaarde verschillende keren aan de burgemeester dat hij de afsluitdraad zou herstellen, maar dat bleek een loze belofte. Burgemeester Frédéric Deville van Ciney vaardigde daarom een bevel tot inbeslagname af. Verschillende paarden liepen in de afgelopen weken verwondingen op door de prikkeldraad. Een van de paarden overleed hier zelfs door. De dierenorganisaties gaan de man voor de rechter dagen. Indien de fokker schudlig wordt bevonden, riskeert hij een celstraf van maximaal vijftien jaar en een boete die kan oplopen tot maximaal tien miljoen euro.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ingrid mertens

    Ocharme dieren, Gelukkig dat er nog mensen zijn met het hartje op de juiste plaats voor dieren Dierenbeulen moet men zwaar straffen! Wie niet goed is voor dieren is dit meestal ook niet voor mensen, een oud spreekwoord!!