154 kilo vuurwerk in beslag genomen in politiezone Brussel-Noord

Beeld van het officiële vuurwerk op oudjaar in Brussel.
REUTERS Beeld van het officiële vuurwerk op oudjaar in Brussel.
De lokale politie van de zone Brussel-Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) heeft tijdens de nacht van oud naar nieuw 140 kilo vuurwerk en 14 kilo zwart poeder in beslag genomen. Dat meldt de politiezone vandaag.

Er werden 16 GAS-boetes uitgeschreven voor dat illegaal vuurwerk. De politiezone had tijdens de hele maand december al diverse patrouilles en controleacties uitgevoerd om inwoners en handelaars te sensibiliseren en te waarschuwen voor het gevaar van illegaal vuurwerk.

In de nacht van oud naar nieuw zette de politiezone ook een honderdtal agenten in om de rust te bewaren. Uiteindelijk bleef de zone gespaard van ernstige incidenten, klinkt het bij de politie. De patrouilles moesten wel tussenbeide komen voor een aantal opzettelijke brandstichtingen, onder meer in een glascontainer, een vuilnisbak, een motor en een wagen. 14 personen werden administratief aangehouden en twee gerechtelijk. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frank Van den Bulck

    Dat zal van de "Jongeren" hun voorraad geweest zijn .