150 werknemers van bedrijf in Menen geëvacueerd na brand

Hans Verbeke
Zo’n 150 werknemers van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen werden vanmorgen geëvacueerd nadat in een bijgebouw brand was uitgebroken. 

De brand ontstond aan één van de rookafzuiginstallaties van de afdeling lassen, wellicht door vuurgensters. In de betrokken afdeling werkt een twintigtal mensen. Omdat de brand gepaard ging met een hevige rookontwikkeling, besliste de directie om het hele bedrijf te laten ontruimen, ook de afdelingen elektro-montage en staalborden. De medewerkers werden samengebracht op verschillende verzamelpunten. 

De brand was vrij snel onder controle maar op de getroffen afdeling van het bedrijf zal vandaag niet meer geproduceerd worden. De werknemers van de lasafdeling worden naar huis gestuurd of gedeeltelijk ingezet tijdens de opruimwerken. Hoe de brand is kunnen ontstaan, is niet duidelijk.

Hans Verbeke
Hans Verbeke
Hans Verbeke
Hans Verbeke1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Buyck

    Toch leuk als de ene helft moet blijven en de andere helft verlof krijgt. Op welke basis?