150 treinpassagiers uren later thuis door bomen op sporen tussen Schellebelle en Merelbeke

BELGA
De hevige wind van afgelopen nacht heeft voor een aantal incidenten op het spoor gezorgd. Die zijn intussen echter allemaal afgehandeld. Dat is vernomen van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Rond 0.45 uur kwam ter hoogte van Melle een boom op de bovenleiding terecht. Een trein die van Brussel onderweg was naar Oostende, kwam stil te staan in de buurt van Schellebelle. Er waren zo’n 150 passagiers aan boord. De trein reed uiteindelijk met ongeveer 2 uur vertraging het station van Gent-Sint-Pieters binnen.

Ook tussen Landen en Borgworm kwam een boom op de sporen terecht. Dat was rond 5.10 uur, maar een halfuur later konden de treinen al opnieuw normaal rijden.

Tussen Oostakker en Beervelde kwam rond 6.30 uur een afsluiting in de sporen terecht. Daar was één spoor versperd, maar het treinverkeer verliep snel weer normaal.

In Haacht kwam rond 8.15 uur een boom op de sporen terecht. De treinen tussen Leuven en Haacht moesten over één spoor, wat gepaard ging met vertragingen van een vijftal minuten, maar tegen 9.40 uur verliep alles weer normaal. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • robrecht Peeters

    neem eens een bus van De Lijn vanuit Brussel Noord tijdens de spits s'namiddags en dit dagelijks weer of geen weer. Treinreizigers klagen uit weelde

  • Louis Heyens

    Hoogstammige bomen moeten toch op een zekere afstand van de sporen (en zeker van de bovenleiding) verwijderd staan. Spreek de eigenaars van die bomen aan en verhaal daarop de kosten voor de vertragingen zodat je de reizigers kan vergoeden als ze een klacht indienen. Met andere woorden, voorkom -of althans beperk- het gevaar van dat er BOMEN tot op de sporen kunnen vallen.

  • Jean Wachtelaer

    Wat een drama: twee uur vertraging !