150.000 bezoekers voor Bollekesfeest in Antwerpen

De afgelopen vier dagen genoten naar schatting 150.000 bezoekers van streekgebonden culinaire proevertjes, optredens van lokaal muzikaal talent en animatie voor jong en oud op de zevende editie van het Antwerpse stadsfestival Bollekesfeest.

"De terugkeer van het Bollekesfeest naar zijn vroegere locatie op en rond de Grote Markt is een groot succes. We hebben meer volk getrokken dan vorig jaar, toen het nog samen met het culinaire festival 'Antwerpen Proeft' op de Gedempte Zuiderdokken georganiseerd werd", zegt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen.

Er gingen de voorbije dagen maar liefst 80.000 Bollekes van brouwerij De Koninck over de toog, er werden 12.000 Antwerpse handjes uitgedeeld tijdens de Handjesworp en op de Groenplaats werden 3.500 plantjes uitgedeeld aan mama's voor de Antwerpse Moederdag.

Daarnaast ontbeten 1.500 bezoekers met zicht op de Schelde, maakten 700 mensen een geleide wandeling en nog eens 300 deden een boottocht met de Flandria. Tijdens het Bollekesfeest werd ook openlijk een huwelijksaanzoek gemaakt.