15 maanden cel voor inbreker die beweerde slaapplaats te zoeken

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een hardleerse inbreker tot 15 maanden cel veroordeeld. Ali B., die illegaal in België verblijft, werd tijdens een inbraak in Blankenberge op heterdaad betrapt. De man verklaarde eerst dat hij enkel op zoek was naar een slaapplaats.

Op 14 september forceerde Ali B. de deur van een woning in Blankenberge. De bewoonster van het huis had dat gehoord en belde vanuit haar slaapkamer de politie. Toen die aankwam, had de inbreker zich tevergeefs in de inkomhal proberen te verstoppen. Op dat moment had Ali B. al 29 ringen, vier paar oorbellen en drie armbanden van de vrouw meegegrist. Hij had ook een laptop en andere spullen op tafel klaargezet om mee te nemen.

In eerste instantie ontkende de man nog de feiten. Hij beweerde dat hij al een hele tijd op de dool was en gewoon een kraakpand zocht om de nacht door te brengen.

De rechter volgde de vordering van de procureur en legde Ali B. een gevangenisstraf van 15 maanden op. Sinds eind 2010 is het al de vijfde veroordeling die hij oploopt, alles samen goed voor meer dan vier jaar cel.