15-jarige opgepakt voor valse bommeldingen in Deurne

Speurders van de lokale politie van Antwerpen hebben vandaag een 15-jarige opgepakt die in aanmerking komt voor een reeks valse bommeldingen in de Spectrumschool in Deurne. De lokale recherche gaat na of er een verband is met andere bommeldingen in scholen.

Tussen 29 april en 20 mei kwamen bij de noodcentrale van de politie vier telefoontjes binnen waarin werd aangekondigd dat er in de Spectrumschool een bom zou ontploffen. De politie nam geen enkel risico en na overleg met de directie werd telkens beslist om de leerlingen te evacueren en de school te doorzoeken op verdachte pakketten. Geen enkele keer werd iets gevonden.

Het onderzoek naar de beller leidde naar een 15-jarige jongen uit Antwerpen. Hij werd vanochtend gearresteerd en 's middags voor de jeugdrechter geleid. Die heeft hem passende beschermende maatregelen opgelegd. De politie zet het onderzoek voort, want er zijn sterke vermoedens dat de jongen niet alleen handelde.

Ook aan het adres van andere scholen in Antwerpen werden er deze maand valse bommeldingen gemaakt. De lokale recherche onderzoekt of er een verband is met de feiten in de Spectrumschool. De daders zullen streng worden aangepakt, zegt de politie.