15-jarige opgepakt voor reeks brandstichtingen in Dilbeek

THINKSTOCK
De lokale politie van Dilbeek heeft een 15-jarige jongeman opgepakt die verantwoordelijk zou zijn voor een reeks brandstichtingen in het weekend van 2, 3 en 4 mei. Toen werd er brand gesticht in een school, een jeugdhuis en een loods. De tiener heeft de feiten bekend en is door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst, meldt de VRT-nieuwsdienst. De feiten worden bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde.

De jonge pyromaan sloeg drie nachten op rij toe. In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 mei werd een hoop vuilnis in brand gestoken in een lagere school, in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 mei was het papierafval in een jeugdhuis dat in brand werd gestoken en op zaterdagavond 4 mei werd brand gesticht in een loods naast de spoorweg in Dilbeek, waar balen stro en landbouwmachines stonden. Die laatste brand veroorzaakte heel wat rookhinder maar bij geen van de branden vielen er gewonden.

Het was wel snel duidelijk dat er driemaal sprake was van brandstichting. De lokale politie van Dilbeek startte een onderzoek en kon gisteren een 15-jarige jongen oppakken. Die bekende dat hij achter de drie branden zat en werd in een gesloten jeugdinstelling geplaatst.