15-jarige jongen gered bij internationale politieactie tegen netwerk van mensensmokkelaars, twee arrestaties in Gent

Maandenlange samenwerking tussen Belgische en Britse politie

Illustratiebeeld.
Baert Marc Illustratiebeeld.
Tijdens een internationale politieactie is een groot netwerk van mensensmokkelaars opgerold. Dat melden de Britse autoriteiten. In de regio van Gent zijn twee mannen opgepakt en in ons land werd ook een 15-jarige jongen gered voor hij aan boord ging van een vrachtwagen op weg naar het Verenigd Koninkrijk.

De Britse ordediensten menen dat ze een van de grootste netwerken van smokkelaars, koeriers en medeplichtige vrachtwagenchauffeurs tussen Irak en het Verenigd Koninkrijk te pakken hebben. Ze vermoeden dat de smokkelaars vorig jaar bijna 3.000 migranten naar Europa hebben gebracht in een tijdspanne van drie maanden. 

De Britse en Belgische politie hebben maandenlang samengewerkt om het netwerk op te rollen.

In het Verenigd Koninkrijk werden gisteren drie verdachten opgepakt. Onder hen is de vermoedelijke leider van het netwerk, een 41-jarige man. Hij werd vanochtend ondervraagd. De andere twee mannen, 38 en 35 jaar oud, zijn weer vrij onder voorwaarden. 

Vorige maand waren er al arrestaties in Duitsland en Roemenië. Alle verdachten komen uit of hebben banden met de Koerdische gemeenschap. 
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marie-claire de bosscher

  haha, vrij onder voorwaarden, alsof die mannen zich ook maar iets aantrekken van wetten en regels...

 • Nijs Noël

  Vrij onder voorwaarden ,kunnen ze nog rap een paar overbrengen!

 • Dirk Vansina

  'Gered' is misschien niet de juiste term. Die jongen heeft er zelf voor gekozen en veel geld betaald om mee te mogen.

 • mevlit sonmez

  Pkk'ers,Pyd'ers,Isis en nog wat die zich willen nestelen in Europa. Binnen hooguit 10jaren zullen we onze 2de Isis toestand zelf gecreëerd hebben. Mede ons steun aan zogezegde"vrijheidsstrijders" .

 • Hedwig Jacobs

  Ik durf wedden dat ze de grens opengelaten hadden, niet te geloven en ja geen enkele moet terug want dat mag niet, bouw nog wat sociale woningen en maak dat de ocmw echt failliet gaat dan is het gedaan met profiteren.

Video