15-jarig meisje zwaargewond nadat ze zich te fel haast om trein nog te halen

Koen Moreau
In Booischot is vanmorgen een vijftienjarig meisje gegrepen door de locomotief van een goederentrein. Ze raakte ernstig gewond. Het slachtoffer stak naar verluidt een gesloten overweg over omdat haar trein was aangekomen. En die wilde ze nog halen.

Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een spijtig ongeval. Het meisje stond te wachten aan de overweg. De slagbomen waren gesloten voor een trein die net was gepasseerd. "Ze is dan de overweg overgestoken, maar werd gegrepen door de locomotief die uit de andere richting kwam gereden”, meldt Lieselotte Claessens van het Mechelse parket. 

De tiener liep ernstige verwondingen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leuven. Haar toestand is stabiel. Het treinverkeer lag enkele uren stil voor vaststellingen van de politie. De NMBS stelde vervangbussen in tussen Heist-op-den-Berg en Aarschot.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marie-claire de bosscher

  hier is geen druk mee gemoeid, gewoon rekening houden met het uur van je trein en op tijd komen; ben in de 50 jaar dat ik school ging en werkte, 3 keer te laat gekomen...

 • Ronny Vansteelandt

  Iedereeen doet stom als je gehaast bent. Hopelijk komt deze meid erdoor zonder levenslange gevolgen.

 • Walter Mertens

  Nagels met koppen theo

 • Patrick Rasschaert

  @ Mike Belemans je reactie bewijst dat je net van de snuggerste bent. Het slachtoffer nam uit schrik om te laat op school te komen een risico en werd het slachtoffer van een te vermijden ongeval. De machinist zal dit gebeuren nog zeer lang met zich meedragen. Hopelijk komt het voor zowel slachtoffer & machinist goed. Je mag doen wat je wil voor de veiligheid, een ongeval kan je nooit voor 100 % uitsluiten zelfs niet met je idiote oplossing

 • Theo Van Hoof

  Heeft niks met druk te maken Charlotte De greef. Heeft alles te maken met op tijd gaan slapen, op tijd opstaan en op tijd vertrekken. Opvoeding noemen ze zoiets. Ik ben gemiddeld een half uur te vroeg op mijn werk. Drink nog een tas koffie. Heb ik pech verlies ik 20 minuten voor Haacht station en ben ik nog net op tijd. Ik heb vele jaren onregelmatige uren gehad. Elk uur van de nacht begonnen. In 34 jaar 2 keer te laat gekomen.