15 jaar cel voor wurgpoging en beestachtige verkrachting

THINKSTOCK
De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vandaag de 26-jarige Pakistaan Adnan S. wegens poging tot moord, verkrachting met foltering, diefstal, afpersing en mensonterende behandeling tot 15 jaar effectieve celstraf veroordeeld. De rechtbank besliste hem voor tien jaar uit zijn rechten te ontzetten en hem tien jaar ter beschikking te stellen van de strafuitvoeringsrechtbank. Aan het slachtoffer moet hij een provisionele schadevergoeding van 10.000 euro betalen. Verder volgt voor de vrouw een deskundig onderzoek.

De vriend en twee familieleden van de 26-jarige vrouw kregen woensdag in totaal 19.000 euro schadevergoeding toegewezen. De Pakistaan, die als stalknecht werkte in de manege van de vriend van het slachtoffer, had zich goed voorbereid om zijn slag te slaan. Zo had hij de verlaten weg in Herk-De-Stad met takken versperd toen het slachtoffer naar haar vriend reed. Hij greep de vrouw vast toen ze probeerde de takken van de weg te verwijderen. Hij sloeg en stampte haar. Hij knevelde haar handen achter haar rug en trok een zak over haar hoofd, die hij strakker aantrok. De wetsdokter had duidelijke sporen van wurging vastgesteld die mogelijk levensbedreigend waren geweest. De vrouw had gelukkig een stuk zak tussen haar tanden kunnen nemen, waardoor ze de wurgpoging overleefde.

In een wei werd ze meermaals verkracht door de beklaagde. Uiteindelijk urineerde hij op haar. Volgens de rechtbank waren haat en minachting de drijfveer voor de feiten. In zijn vrouwbeeld moet de vrouw onderdanig zijn. Hij kon niet verdragen dat zij hem commandeerde. In de aangetroffen sperma- en urinesporen werd zijn DNA-profiel teruggevonden.

De gerechtskosten voor de Pakistaan lopen op tot bijna 15.000 euro. Op burgerlijk gebied worden de debatten voor het slachtoffer op 25 februari heropend.