15 jaar cel voor man die tieners probeerde te ontvoeren in Han-sur-Lesse en Bertrix

Photo News
De correctionele rechtbank van Neufchâteau heeft de 51-jarige Vivian C. vandaag bij verstek veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. De man werd schuldig bevonden aan ontvoeringspogingen van tieners in Han-sur-Lesse en Bertrix in februari 2018. 

De rechtbank vond hem tevens schuldig aan de verkrachting en aanslagen van de eerbaarheid van de dochter van zijn ex-vriendin. Die feiten gebeurden jaren geleden toen het meisje een kind en later een tiener was. De straf gaat gepaard met 15 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank.

De verdachte werd op 8 maart 2018 ingerekend. Enkele dagen eerder, op 28 februari, had hij in Bertrix een meisje dat op weg was naar school proberen ontvoeren. Hij legde zijn arm om de tiener om haar in zijn voertuig te dwingen. Het slachtoffer begon te gillen en kon vluchten.

Er werd klacht ingediend en de politie stelde een robotfoto samen. Dat bracht een gelijkaardige ontvoeringspoging, op 22 februari in Han-sur-Lesse, aan het licht.

De verdachte ging over tot bekentenissen maar kon zijn optreden niet verklaren, en ontkende elke vorm van geweld. Vorige maand weigerde hij de gevangenis te verlaten om voor de rechtbank te verschijnen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ROBERT GERTS

    Hopelijk moet hij de ganse periode uitzitten! Dit is ziekelijk gedrag, en zal nooit uit die man uit te krijgen zijn! En dan nog de arrogantie om niet op het proces te verschijnen, en zijn slachtoffers in de ogen te kijken! Walgelijk!

  • Jos Plessers

    Zulke kerels moesten levenslang krijgen,want die leren dat nooit af