15% gecontroleerde Werchtergangers in bezit van cannabis

Steekproefgewijs werden festivalgangers gecontroleerd op drugs. De hele wagen diende voor de drughond uitgeladen te worden.
Sven Ponsaerts Steekproefgewijs werden festivalgangers gecontroleerd op drugs. De hele wagen diende voor de drughond uitgeladen te worden.
Bij de drugcontrole die de politie gisterennamiddag op de weg naar de festivalsite van Rock Werchter hield, werden steekproefsgewijs 110 personen gecontroleerd. Bij 17 festivalgangers (15,45%) werd een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. 

Het ging in alle gevallen om cannabis. Eén Werchterganger werd betrapt op een gecombineerd bezit van zowel cannabis als de synthetische drug MDMA. Alle betrapten kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgelegd. Een bestuurder die positief testte op drugs in het verkeer, zag zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. 

Ook de komende dagen zullen federale en lokale politie nog gezamenlijk drugcontroles op de invalwegen naar Werchter houden. Ook op de weide zelf zullen agenten in burger de komende dagen ogen en neus openhouden.

Sven Ponsaerts27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wouter vandamme

  Kortzichtig België. Jointje roken mag niet, maar 30 pinten drinken in een namiddag mag wel. Heb in al de jaren nog nooit iemand weten agressief worden door een jointje te roken. Van alcohol daarentegen .... Maar ja, de staat passeert niet aan kassa hé als men cannabis rookt,...

 • Peter De Blieck

  Niets zo zalig als een concert bijwonen met een jointje...Tijd om te legaliseren. Maarja, zolang politici veel verdienen om het zeker illegaal te houden en om de monopoly in handen van de maffia te laten...tja.

 • Johnny Verhoeven

  Voor zo'n onnozel gedoe als cannabis heeft men tijd zat voor, zolang ze hun zakken kunnen vullen. Maar echte criminelen mogen dan wel vrij rond lopen zonder enige straf.

 • Cliff Verhaegen

  Zielig om zich daar mee bezig te houden, verbied dan ook ineens alcohol bende hypocrieten!!!

 • ringo van der pulst

  Kan je dat niet droppen met een drone op die camping?Anders eens samen leggen en samen smoren.Het risico om gepakt te worden ligt dan maar bij een man.Dat is dan één procent gepakt en negenennegentig procent high.