14 van de 15 leden van Assyrische familie en vermeende maffiabende aangehouden

Zakenman Sahin Y. poseert met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever en N-VA politicus Melikan Kucam.Sahin Y. werd samen met een tiental familieleden aangehouden voor drugssmokkel, witwaspraktijken, wapens en corruptie.
Patrick Lefelon Zakenman Sahin Y. poseert met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever en N-VA politicus Melikan Kucam.Sahin Y. werd samen met een tiental familieleden aangehouden voor drugssmokkel, witwaspraktijken, wapens en corruptie.
De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft 14 van de 15 gearresteerde verdachten aangehouden in het onderzoek naar een grote criminele organisatie die zich bezighield met drugssmokkel, witwaspraktijken, wapens en corruptie. Eén persoon werd vrijgelaten. De aangehouden verdachten zullen vrijdag en maandag voor de raadkamer verschijnen.

De arrestaties gebeurden tijdens een reeks van 46 huiszoekingen die speurders van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen gisteren lieten uitvoeren. Het merendeel van de verdachten zijn Assyriërs. Het onderzoek loopt al sinds 2017. 

LEES OOK: Bart De Wever poseert met zakenman uit maffiafamilie 

Uit het onderzoek bleek dat de bende niet alleen een zo groot mogelijk vermogen wilde vergaren, maar ook invloed probeerde te verwerven bij onder meer de stad, de haven, de politie, het bankwezen, de politiek en zelfs de kerk. Er zijn ook contacten ontdekt met "prominente en invloedrijke personen in Turkije" en binnen de bende zou een felle concurrentiestrijd woeden, met gewelddadige incidenten tot gevolg.

Rol van Kucam

Het dossier rond Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam en zijn rol bij het verkrijgen van humanitaire visa is volgens het parket een uitloper van het onderzoek in kwestie. Kucam is geen verdachte in deze zaak. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Janssens

  Ik hoop dat na dit alles en de eerste lijken die reeds uit de n-va kast zijn gevallen ondertussen genoeg mensen zal wakkerschudden want het is bij een dode confederale reus die uit de kast gaat vallen het ganse Belgenland dat ze zullen laten stikken. Wat mij betreft staan er dus enkel criminelen op deze foto.

 • Zjeppe Fierens

  Volgens hun advocaten "weten ze van niets" en "hebben ze er niets mee te maken". :-)

 • gustaaf carpels

  Tja geld doet rare dingen met mensen he En in die drugs wereld is het normaal dat ze 500 miljoen uitgeven aan een verjaardags feestje

 • Christian Mommaerts

  Dat gelooft toch geen mens wat bdw zegt,die partij rolt van de ene criminele zaak in de andere,voeg daar dan nog Theo de baas en hoofdverantwoordelijke voor de verkoop van visa,blijf maar werken tot uw 67

 • Daniel Mignolet

  Bart De Wever haat deels gelijk, hij zegde dat de maffia in de politiek trachtte te infiltreren en verwees triomfantelijk naar SP-A. Spijtig dat zijn woorden als een boemerang in zijn gezicht ontploft, zijn partij heeft schimmige contacten en maffieuze contacten waar de PS nog iets van kan leren.