14-jarige toeriste vermist in Brussel

kos
Child Focus verspreidt op vraag van het parket van Brussel een opsporingsbericht van de 14-jarige Bistra Metodieva. Het meisje van Bulgaarse nationaliteit spreekt geen Frans en werd op dinsdag 9 augustus omstreeks 17 uur voor het laatst gezien in het metrostation Naamsepoort te Elsene.

"Bistra verblijft tijdens haar vakantie in België samen met haar moeder bij haar zus in Schaarbeek. Ze was gisteren met haar moeder naar de Zuidfoor. Nadien is ze haar rond 17 uur in de buurt van de Naamsepoort uit het oog verloren", vertelt woordvoerster Maryse Rolland van Child Focus.

Het 14-jarig meisje spreekt alleen Bulgaars en is erg verlegen. Ze is 1m50 tot 1m55 groot en mager gebouwd. Ze heeft halflang zwart haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg ze een zwarte joggingbroek, een zwarte trui met roze opschrift en zwarte schoenen met fluo roze en groene lijnen van het merk Kappa.

Het opsporingsbericht gaat momenteel rond op internet en sociale media en er zijn onderzoekers aanwezig op het terrein. Als er niet voldoende concrete tips binnen komen in de volgende uren wordt de zoektocht mogelijk versterkt.

Wie informatie heeft, kan daarmee terecht bij de politie via het gratis nummer 0800 30 300, het mailadres opsporingen@police.belgium.eu of bij Child Focus via het nummer 116 000.

kos