14 jaar cel voor moeder die tweeling trachtte te doden

Miljonairsdochter Mireille Gram (51) is vandaag door de  Antwerpse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar. Twee jaar geleden probeerde de dochter van Tony Gram haar tweeling van 14 de keel over te snijden in haar villa in Schoten. De rechtbank besliste na beraadslaging om Mireille Gram onmiddellijk aan te houden.

In de nacht van 27 op 28 september 2015 stuurde de Kipling-erfgename M. en M. rond middernacht naar bed. Ze had haar wekker luid genoeg gezet, zodat ze om 2 uur zeker wakker zou worden.

Met twee grote messen sloop ze de kamer van haar tweeling binnen en ze ging op de rand van het bed zitten. Gram nam met haar linkerhand het hoofd van M. vast en begon de keel over te snijden. Het meisje schreeuwde en maakte zo haar zus wakker. Die ging haar moeder te lijf. De zusjes konden hun nanny en de hulpdiensten bellen.

In de slaapkamer sloegen de agenten Mireille Gram in de boeien. "We hadden alledrie dood moeten zijn. Ik wil niet meer leven, want mijn ex heeft alles afgepakt." In al haar verklaringen haalde Gram uit naar haar ex-man, aannemer Danny G. Hij had haar begin 2015 laten staan voor haar beste vriendin en had haar financieel gepluimd.

Nederlandse nationaliteit

De aanklager vroeg de onmiddellijke aanhouding, omdat Gram de Nederlandse nationaliteit heeft en genoeg middelen heeft om haar hebben en houden te verhuizen naar het buitenland. 

Nieuwe relatie met 37-jarige

Hij verwees naar de nieuwe relatie van Gram met een 37-jarige man met Marokkaanse roots, een man met een strafblad die vandaag ook voor de strafrechter moest verschijnen. Volgens de aanklager zou het koppel samen naar het buitenland vluchten. "Bijvoorbeeld Spanje, Curaçao, Aruba of de Nederlandse Antillen", klonk de motivering.

De rechtbank beraadslaagde en besliste om haar onmiddellijk aan te houden. Twee agenten boeiden haar en namen haar mee naar het cellencomplex.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Evita Samen

  Je kinderen zijn je grootste rijkdom! Dus als je ex je gepluimd heeft is dit nog steeds geen reden om je eigen vlees en bloed te doden. Deze straf is veel te licht!

 • Basil Fawlty

  20j te weinig!

 • Elleon Aquit

  Ik vind 14 jaar heel lang voor een moeder met zware psychologische problemen. Bij deze straf is niemand gebaat.

 • Samuel Peeters

  Klassejustitie...

 • Chris Drulle

  14 jaar voor een dubbele moord ??? Wat ook de reden is ,alleen de max.straf (assisen)is goed genoeg. Uw eigen kinderen doden is het ergste wat een mens kan doen.