14 hooligans van Antwerp en Beerschot opgepakt in onderzoek naar 'free fights'

Politie in Mortsel na de aanval van Antwerp-hooligans op supportersbussen van Beerschot-Wilrijk die terugkwamen van de uitwedstrijd op Lierse op 13 augustus 2017.
Marc De Roeck Politie in Mortsel na de aanval van Antwerp-hooligans op supportersbussen van Beerschot-Wilrijk die terugkwamen van de uitwedstrijd op Lierse op 13 augustus 2017.
Rechercheurs van de Antwerpse lokale politie zijn deze ochtend binnengevallen bij 17 hooligans van voetbalclubs Antwerp en Beerschot-Wilrijk. Veertien verdachten zijn opgepakt voor verhoor en worden ondervraagd over 'free fights.' Dat zijn vooraf geregelde knokpartijen tussen harde kernen van voetbalclubs. 

Het onderzoek over de free fights is een uitloper van het eerdere speurwerk naar de vechtpartij in Mortsel vorige zomer toen Antwerp-hooligans supportersbussen van Beerschot-Wilrijk aanvielen. Dat onderzoek is afgerond en 22 verdachten zijn aangeklaagd voor vernielingen, slagen en verwondingen en en bendevorming.

Bij dat onderzoek zijn heel wat gsm's uitgelezen. Zo stootte de politie ook op berichten over vroegere vechtpartijen met harde kernen van andere clubs. Die informatie leidde tot een nieuw onderzoek met de huiszoekingen en arrestaties van vanmorgen tot gevolg.

De actie komt er enkele dagen voor de terugmatch van de stadsderby in Play Off 2. Bij de heenmatch op de Bosuil kwam het tot ongeregeldheden buiten het stadion. Tien Antwerp-heethoofden werden toen opgepakt. Op twee na werden ze nog dezelfde avond vrijgelaten. In het Bosuilstadion werden enkele toiletten door Beerschot-amokmakers vernield.

De veertien verdachten worden voor de onderzoeksrechter geleid, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerrit Mangé

  Als die mannen zo graag vechten, stuur ze dan naar het leger. Daar zullen ze mss wat respect leren en kunnen ze hun te veel aan energie kwijt in een keiharde zware opleiding. Zo hebben we er nog iets aan. Zie het als gemeenschapsdienst. En als ze eruit komen zijn het hopelijk geen marginale vechtersbazen meer.

 • Bruno Suykens

  De reactie van de betrokken clubs klinkt weer oorverdovend.......zolang de centen maar rollen is het al lang goed zeker?

 • guido vermeyen

  De ene gaat joggen, zwemmen, anderen oefenen met elkaar in open lucht ?

 • JAN krommentak

  Dat is snel en dat alleen maar omdat ze op elkaars gezicht slagen en niemand anders lastig vallen of iets afbreken ? ze zouden beter wat meer werk steken in bendes die onze samenleving bedreigen en vernielen !

 • patrick monbailliu

  Deze kunnen ze wel rap vinden en aanhouden , voor anderen is dit een zeer groot probleem .