12 soorten sintspeculoos onder de loep: slechts twee merken kunnen onze experten overtuigen

Gault Millau-patissiers keuren sintspeculoos uit de supermarkt

Pieter De Volder en David Van Acker zijn niet tevreden over de speculoos die in de rekken ligt bij de supermarkten.
Joel Hoylaerts / Photonews Pieter De Volder en David Van Acker zijn niet tevreden over de speculoos die in de rekken ligt bij de supermarkten.
Sinterklaas moet dringend weer naar de bakkersopleiding, als het van de bekroonde patissiers Pieter De Volder en David Van Acker (‘Patisserie Zuut’) afhangt. “Speculoos hoort boordevol kruiden te zitten, maar wij proefden vooral de zoete kandijsuiker.»  Slecht twee merken konden onze proevers overtuigen. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen




23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kris Heirweg

    Wanneer komt er iemand met een degelijke speculaas zonder toegevoegde suiker ???? Wij diabeten lusten ook graag speculaas !!!

  • Bene Devos

    Zelf maken en Sinterkloos zal minder werk hebben. Daar doe je dan zoveel kruiden in als je wil.

  • philippe decock

    Hollandse speculoos word overheerst door kaneel en er kan niets aan Lotus en Vermeiren. Verschillend maar beide lekker. 5,5 punten voor de meest verkochte in Belgie vind nogal weinig.

  • Henninckx Terry

    Vermeiren,is de beste speculaas, Lotus speculaas trekt op niks.

  • Felix Vrancken

    Heren speculoosbakkers, graag een glutenvrij alternatief dat wel te eten is. Waarvoor dank