114 arrestaties na rellen in Anderlecht

UNKNOWN

De politie van de zone Brussel-Zuid heeft vrijdagavond tijdens de rellen in Anderlecht in totaal 114 herrieschoppers administratief opgepakt. Zeven onder hen werd gerechtelijk aangehouden. Bij de rellen raakten zeker 14 politieagenten gewond. Dat vernam Belga zaterdagochtend van Fanny Wellens, de woordvoerster van de politie van Brussel-Zuid.

Wapens
Vier van de zeven personen die gerechtelijk werden aangehouden, hadden verboden wapens bij zich, onder meer baseballknuppels. Nog anderen werden aangehouden omdat ze hadden gevochten met politieagenten of omdat ze tijdens de rellen een handtas hadden proberen stelen. De opgepakte jongeren maakten allemaal deel uit van de groep die rond 19 uur had verzameld op het Dapperheidsplein.

Rust
"Rond middernacht was, afgezien van nog enkele kleine geïsoleerde gevallen, de rust overal teruggekeerd. De Anderlechtsupporters bleven de politie op het De Lindeplein nog wat provoceren, maar tot een grote confrontatie kwam het nergens meer", aldus de woordvoerster.

14 agenten gewond
Bij de rellen raakten volgens Wellens veertien politieagenten gewond. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Twee van hen zijn volgens Wellens zwaargewond.

Camerabeelden
De politie en het parket gaan nu de camerabeelden van vrijdagavond analyseren. Het gaat om de beelden van de mobiele camera's en beelden van de bewakingscamera's die overal rond het Vanden Stockstadion hangen. "Die beelden zullen ons toelaten om na te gaan of er nog arrestaties zullen volgen. Er moet ook onderzocht worden op wie we de aangebrachte schade, die toch wel aanzienlijk is, kunnen verhalen", aldus Wellens.

Waakzaam
Ook zaterdagavond blijven de ordediensten volgens Wellens waakzaam en zal er een verhoogde politieaanwezigheid zijn rond het voetbalstadion en het Dapperheidsplein. "Er is geen reden om aan te nemen dat het opnieuw zo'n vaart zal lopen als vrijdag, maar we moeten ons toch paraat houden om te vermijden dat het tot een confrontatie komt tussen de twee groepen", aldus nog Wellens. (belga/jv)

UNKNOWN
UNKNOWN