11 jaar na dood van dochter: ouders onderhouden nog altijd haar lege huis

Photo News
"Wendy is dood, we kunnen niks meer voor haar doen. Behalve: haar huis levend houden."

Het is de állerschoonste vierkantshoeve van het hele dorp, maar sinds Wendy in 2006 stierf, heeft niemand er nog gewoond. De enige mensen die hier komen, zijn Rina en Robert. Dat doen ze elke dag. "Eerst naar het kerkhof - kijken of de bloemen nog mooi zijn en eens met nat over de zerk gaan - dan naar 'ons Wendy thuis'. Na elf jaar is het een ritueel geworden waar we geen afscheid meer van kunnen nemen. Vanop afstand zou je denken: 'Hoe ráár is dat nu?' Maar voor ons is het heel belangrijk. We zouden geen blijf weten met onszelf als het wegviel."

Op 9 januari 2006 verloren Rina (67) en Robert (72) hun enig kind Wendy (33) bij een verkeersongeval. Al bijna elf jaar onderhouden ze sindsdien Wendy's huis. "Rouwen: dat kan je mensen niet leren. Je doet het maar gewoon op de manier die jou het best lijkt. Dit is de manier voor ons." En dus gaan in het huis van Wendy elke dag de rolluikjes omhoog, krijgen de planten water, worden de vissen gevoederd en gaat de duiventil even open. "Want alleen dán komen we tot rust."

Lees het tragische verhaal van Wendy en haar ouders in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar twee euro.