100-tal migranten gespot bij sporen tussen Doornik en Moeskroen: treinverkeer stilgelegd

50-tal vluchtelingen administratief aangehouden

(Archieffoto)
Koen Moreau (Archieffoto)
Het treinverkeer tussen Doornik en Moeskroen ligt momenteel stil nadat een groep van ongeveer 100 migranten werd opgemerkt in de buurt van de sporen. Een 50-tal van hen is administratief aangehouden.

De vluchtelingen werden kort voor 9 uur gespot ter hoogte van het station van Froyennes, een deelgemeente van Doornik (Henegouwen). Ze bevonden zich op en in de buurt van de sporen. Uit veiligheidsoverwegingen werd het treinverkeer op lijn 94 meteen onderbroken.

Aanhoudingen

De ordediensten werden opgeroepen om de migranten op te pakken. “Er is sprake van een honderdtal migranten, maar op dit moment kon nog maar een vijftigtal van hen opgepakt worden”, zegt politiecommissaris Philippe Hooreman. Ze zijn administratief aangehouden.

“De Dienst Vreemdelingenzaken is op de hoogte gebracht. De agenten zullen de opgepakte personen verhoren en overgaan tot identiteitscontrole. Momenteel is nog niets geweten over de nationaliteit van deze mensen”, aldus Hooreman.

Politiehelikopter

Een helikopter van de federale politie is ter ondersteuning ingezet boven de zone waarin de migranten zich verspreid hebben. De stad Doornik biedt logistieke steun. Ze stelt bussen ter beschikking om de opgepakte personen naar verschillende locaties te brengen voor verhoor.

Het treinverkeer blijft momenteel onderbroken tussen Doornik en Moeskroen. Er zijn vervangbussen ingelegd om de reizigers tot op hun bestemming te brengen.