100 kilometer wandelen als echte Romeinen: “We wilden gewoon eens weten hoe het voelt als legionair”

VTM Nieuws
Vier mannen wandelen op vier dagen van Tienen naar Tongeren, 100 km, en dat doen ze uitgerust als echte Romeinen. Het legioen wordt tijdens de tocht bijgestaan door twee boeren en twee ezels. Deze namiddag eindigt de wandeling – die begon als een impulsief idee - in de oudste stad van ons land.

Een maliënkolder om, Romeinse sandalen aan de voeten, uitgerust met een schild, zwaard en helm, zo wandelt het legioen doorheen Haspengouw. De tocht die de wandelaars maken is 100 km lang, en ze maken hem volledig uitgerust met een Romeinse tenue van 25 kilogram.

Onderweg krijgen de soldaten hulp van twee boeren en twee ezels. De ezels zorgen voor het vervoer van de tenten en de boeren helpen bij het koken van oude Romeinse recepten. Want de Romeinen maken vuur, bakken brood en malen meel zoals dat vroeger ook gebeurde.

Wild idee

Wat begon als een wild idee, bleek al snel een zwaar experiment te zijn. “We wilden gewoon eens weten hoe het voelt als Romeinse legionair”, klinkt het bij de vier wandelaars. Deze namiddag eindigt de tocht in Tongeren, de oudste stad van ons land. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lieve vanderstraeten

  hoe leuk is dat

 • Frank Van den Bulck

  Ave Caesar !

 • Frank Van den Bulck

  En onderweg is er mede misschien ?

 • Tony Vandermaelen

  Moeders: verstop uw dochters, het legioen is daar.

 • Fred Pauwels

  Toch wel een uniek idee. Is eens iets anders. Succes gewenst.

Video