100.000 exemplaren van Charlie Hebdo beschikbaar in België

Op de cover van de nieuwe Charlie Hebdo is een hond op de vlucht voor een bende waarin we de trekken van Sarkozy, Marine Le Pen, een jihadist, de paus en een zakenman herkennen.
AFP Op de cover van de nieuwe Charlie Hebdo is een hond op de vlucht voor een bende waarin we de trekken van Sarkozy, Marine Le Pen, een jihadist, de paus en een zakenman herkennen.
Het nieuwe nummer van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo komt donderdag in België op de markt met een oplage van zowat 100.000 exemplaren. Dat meldt persverdeler AMP. In totaal worden ongeveer 2,5 miljoen exemplaren gedrukt voor de Franse en buitenlandse markt.

Nummer 1.179 komt morgen al uit in Frankrijk. De Belgische markt krijgt ongeveer 100.000 exemplaren, maar bijbestellingen zouden mogelijk zijn indien de vraag hoger zou liggen. Het is evenwel nog te vroeg om daar al uitsluitsel over te geven, aldus AMP.

Het nieuwe nummer komt er anderhalve maand na de dodelijke aanslag op de redactie van het tijdschrift in Parijs, waarbij twaalf doden vielen. Een week na de aanslag van 7 januari kwam al een bijzondere editie uit die wereldwijd op miljoenen exemplaren werd gedrukt. Sindsdien had de redactie even rust genomen om zich te bezinnen. Van de 7,95 miljoen exemplaren van het eerste nummer na de aanslag werden er 480.000 verspreid in België.

Het blad telt sinds de aanslagen in Frankrijk 200.000 abonnees, tegen 10.000 voordien.