10 mensen in ziekenhuis na brand in Antwerpse woningblok

Marc De Roeck
In een sociale woningblok op de Halewijnlaan op de Antwerpse linkeroever is donderdagavond om een nog onbekende reden brand ontstaan op de vijfde verdieping. Tien bewoners met rookvergiftiging werden naar het ziekenhuis gebracht, zo zegt de brandweer. De hulpdiensten waren massaal ter plaatse.

Er ontstond heel veel rookontwikkeling in de traphal waardoor een twintigtal personen het dak van het gebouw van 16 verdiepingen moesten opvluchten. De brandweer heeft die mensen via dezelfde traphal kunnen bevrijden, tien van hen, onder wie de bewoonster van het appartement waar het vuur uitbrak, werden bevangen door de rook en werden met rookintoxicatie voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. 

Omwille van de omvang van het gebouw werd het medisch interventieplan even afgekondigd. Een dik half uur na de oproep had de brandweer het incident al onder controle. Er moest wel nog lang geventileerd worden en de schade wordt nog opgemeten. Het appartement waar de brand ontstond is alvast onbewoonbaar verklaard.

Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeanne Delvoy

  Platvloerse vooroordelen zijn weer in solden hier.Triestig op een zonnige dag.

 • dominique castelein

  geen sociale woningen meer bouwen voor meer dan 4 mensen,doen zoals in Denemarken

 • raf janssens

  Als je de doorsnee bewoner van die bloken kent verwondert me dat niet. Waarschijnlijk beginnen koken op een kampvuurtje in de living. Gelukkig ligt de brandweerkazerne aan de overzijde van de straat.

 • Jef Denijs

  In Antwerpen ? Misschien een kortsluiting met de lampen van de wietplantage ?

 • Fredien Vandervekens

  Wegblijven op Sint-Anneke ! Ben verwonderd dat dien "blok" nog overeind stond. Met zijn "speciale" inwoners. Linkeroever en zijn "open bewaarinstellingen". Crime City.