10-jarig Vlaams wonderkind wil in Israël studeren “en de wereld veranderen”

Emmanuel Nahshon en Laurent Simons.
Twitter/Emmanuel Nahshon Emmanuel Nahshon en Laurent Simons.
Laurent Simons, een 10-jarige hoogbegaafde jongen uit Oostende die al op universitair niveau elektrotechniek studeerde, wil naar de universiteit in Israël, althans volgens de Israëlische ambassadeur in Brussel. “Dit Belgische jonge genie wil aan een Israëlische universiteit studeren en de wereld veranderen”, schreef Emmanuel Nahshon woensdag op Twitter.

“Welke universiteit zal winnen? “, voegde hij eraan toe. Bij het Twitter-bericht was een foto van de twee gevoegd.

Laurent heeft een IQ van 145 en haalde zijn middelbareschooldiploma in de zomer van 2018. Hij brak zijn verdere studies eind 2019 af, kort voordat hij een bachelor in elektrotechniek zou halen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Er ontstond een conflict met de universiteit in het zuiden van Nederland.

Zijn ouders beslisten een einde te maken aan deze studie, zei zijn vader Alexander Simons destijds. Volgens TU Eindhoven wilden Laurents ouders dat hij in december 2019 eindexamen zou doen, voor zijn 10de verjaardag, maar de universiteit zei dat dit niet mogelijk was en dat Laurent zijn diploma halverwege dit jaar zou halen.

Laurent is geïnteresseerd in biotechnologie, vooral in artificiële organen. Het is volgens de Israëlische nieuwswebsite ynet nog niet duidelijk aan welke universiteit het wonderkind wil studeren. De Israëlische ambassadeur verzekerde het gezin dat hij met verscheidene universiteiten over Laurent zou spreken.

Lees ook in HLN+:

Laurent Simons, de slimste negenjarige ter wereld

Deze Nederlandse columniste heeft vooral medelijden met Laurent (de superslimme 9-jarige universiteitsstudent): “Krijgt hij nog tijd om te leren hoe je moet leven?”

Nog nooit vertoond: Vlaamse Laurent (9) haalt bachelor aan Nederlandse universiteit

Het Belgische hoogbegaafde kind Laurent Simons en zijn ouders Lydia and Alexander.
AFP Het Belgische hoogbegaafde kind Laurent Simons en zijn ouders Lydia and Alexander.
Laurent Simons
Laurent Simons
Laurent Simons
AFP Laurent Simons24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Duncan MacLeod

  Velen hebben hier een oordeel over een situatie waar niemand iets van weet. Wie zegt dat hij niet mag ravotten en sjotten als hij dat wilt?

 • Daisy Daelemans

  Ik heb medelijden met dat kind.

 • Ludwig Janssens

  Zal zeker een slimme zijn,maar jammer dat hij geen kind kan zijn,volgens zijn ouders.Dat is zeer spijtig dat hij niet kan of liever mag ravotten en sjotten.

 • Jan Claes

  En wat gaat hij doen als hij over enkele jaren zijn diploma heeft? Werken op zijn 16e?

 • Magdalena Verschaeren

  Ik vind dit toch een vorm van kindermishandeling....