10.000 flessen gestolen onderweg naar Champagneweekend in Middelkerke

Thinkstock
Een lading champagne van 10.000 flessen bestemd voor het Champagneweekend in Middelkerke, dat dit weekend plaatsvindt, is onderweg gestolen. De lading ter waarde van naar schatting 150.000 euro was plots spoorloos en werd onderschept in Duitsland, op weg naar Roemenië. 

“De champagneboeren leggen elk jaar samen een vrachtwagen in, opdat ze zelf niet zouden moeten sleuren met dozen. Blijkbaar moet er in een ketting van onderaannemers van de transportfirma iets grondig fout gelopen zijn en zaten daar onderaan de keten enkele malafide personen tussen”, zegt wijnrecensent Alain Bloeykens, presentator op het 22ste Champagneweekend in De Branding in Middelkerke. 

“De champagneboeren begonnen ongerust te worden toen de vrachtwagen maar niet aankwam. Uiteindelijk zijn ze zelf in allerijl om nieuwe ladingen gereden”, gaat Bloeykens verder. Hier en daar ontbreekt vanavond mogelijks nog een bepaalde cuvée, maar dat zou morgen aangevuld worden. 

“Er zijn opnieuw voldoende voorraden van elk wijnhuis. Het probleem is opgelost”, bevestigt organisator Rosalie Verlinde. De onderschepte lading staat momenteel nog vast in Duitsland voor onderzoek en zal daarna meteen naar de champagnestreek terugkeren. 

Het champagneweekend ging vrijdag om 20 uur van start met de officiële inhuldiging van de nieuwe ridder in de Orde van de Champagne.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Keulier

  Nog ervaren drinkers nodig om het bewijsmateriaal te laten verdrinken?

 • Ronny Vansteelandt

  Vluchtelingen binnen halen en het slopen van het ijzeren gordijn. Bedankt Europa !!!

 • maurice snelders

  Kan alleen met insiders

 • edwig smeets

  oef,laat die kurken maar knallen.

 • DIRK SPRANGERS

  Geef mij dan maar de bierfeesten in Middelkerke midden juni !! Prima sfeer op den dijk,en doodnormale prijzen !! Deze Mechelaar zien ze er jaarlijks weer.:-) :-)