10.000 euro voor tip over tigerkidnapping diamantair

De Indiase diamantairsfamilie werd in maart 18 uur lang gegijzeld in hun villa in Wilrijk.
UNKNOWN De Indiase diamantairsfamilie werd in maart 18 uur lang gegijzeld in hun villa in Wilrijk.

De verzekeringsmaatschappij van de Indische diamantair Pankaj Virani looft een beloning uit voor bruikbare tips in het onderzoek naar de tigerkidnapping op de diamantair en zijn gezin. Wie een tip geeft die leidt tot een arrestatie ontvangt 10.000 euro. Personen die de buit - of een deel van de buit - terugbezorgen, ontvangen tien procent van de waarde van de diamanten.
 
Op 5 maart 2010 werden de diamantair en zijn familie het slachtoffer van een achttien uur durende tigerkidnapping. De daders dwongen Pankaj Virani om verschillende diamanten te gaan ophalen in zijn kantoor in de Antwerpse Hoveniersstraat. Ze maakten een grote partij ruwe en geslepen diamanten buit ter waarde van 4,9 miljoen dollar.
 
4,9 miljoen dollar aan diamanten

De speurders doen een oproep naar getuigen die de dag zelf of de dagen voordien iets verdacht hebben opgemerkt rond de woning aan de Acacialaan 1 in Wilrijk. De drie daders spraken Engels en een woordje Italiaans. Ze waren volledig in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen. Een van hen, een blanke man met langwerpig gezicht, was aanvankelijk ongemaskerd.
 
Daarnaast willen de speurders graag weten of de diamanten ergens te koop werden aangeboden. Het gaat om 3585 karaat ruwe diamant en 625 geslepen diamanten. Ze zijn apart verpakt in een envelop met een specifieke barcode. Als ze ergens te koop werden aangeboden, kan dat iemand zijn opgevallen. (belga/dea)
 
Tips zijn welkom op het gratis nummer 0800 91 119 en via opsporingen@politie.be.