Exclusief voor abonnees

1 op de 5 is bang van digitale evolutie op de werkvloer

Heel wat functies vragen een pak nieuwe digitale vaardigheden.
Shutterstock Heel wat functies vragen een pak nieuwe digitale vaardigheden.
Digitalisering is op zowat elke werkvloer het codewoord. Toch zegt 1 op 5 van de actieve Belgische beroepsbevolking het mentaal moeilijk te hebben met die evolutie. Vooral de toenemende mate en het tempo waarin de digitalisering zich doorzet, baart zorgen. Zowel werkgevers als werknemers moeten in die veranderende toekomst investeren, aldus experts. Want wie zich digitaal vaardig beschouwt, heeft meer vertrouwen in de eigen professionele toekomst.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maria Arens

  Gewoonweg stekker uittrekken, is goed voor het milieu.

 • Christophe Vandepoel

  Gino Denil, het overbodig maken van de mensen hun job door robots en a.i. zal nog een noodzaak worden. Ge kunt nu al zien dat vele mensen de simpelste jobs nog niet meer naar behoren kunnen uitvoeren.

 • joris van vlaenderen

  En met reden!!! niet omwille van je job verliezen e.d. maar uit veiligheid!

 • Gino Denil

  Misschien terecht. Flexibeler werken tegen een lager loon. Afbraak van de sociale zekerheid. Miljardensubsidies aan bedrijven. Opgeklopte maximale winstmarges tot 25% en meer. Het moet dienen voor de nieuwe industriële revolutie. Het overbodig maken van je job door robots en artificiële intelligentie.

 • Baldr VanHoek

  Probleem is dat de bedrijven niet mee zijn omdat de regering nooit mee was vooral in Vlaanderen dat daarom het volk zich maar moet blijven bijscholen op eigen kosten. Het onderwijs is ook niet aangepast om nederlands toch zo een wereldtaal rond de kerketoren in dorpen van de locale provincies dat vooral het vlaams nationalisme veel belangrijker is geworden. Nogmaals de enige taak is 1 wetgevende kader creeren om bedrijven en de burgers geen miljardenstromen te organiseren met schuldcreaties.