1-jarig jongetje dat door elkaar werd geschud, is overleden

Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.
Het kindje van één jaar uit Oostrozebeke dat in kritieke toestand werd binnen gebracht in het ziekenhuis nadat het door elkaar was geschud, is afgelopen weekend overleden aan zijn verwondingen.

Het jongetje werd op zondag 11 november binnen gebracht in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. De dokters daar stelden vast dat het kindje levensgevaarlijk gewond raakte nadat het stevig door elkaar was geschud. Hij had ook letsels op het hoofd en in de buikstreek. 

Daarna werd het jongetje met het shaken-baby syndroom overgebracht naar het UZ Gent. Het kindje vocht een week voor zijn leven, maar overleed uiteindelijk afgelopen weekend. Vorige week werden zowel de moeder van het jongetje en haar nieuwe vriend, als de vader en diens nieuwe vriendin ondervraagd door de politie. Nadien werden ze allemaal weer vrijgelaten. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en wie het kindje zo toetakelde. De politie gaat er wel van uit dat één van de ouders of diens nieuwe partners verantwoordelijk is.
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Greet Pattyn

  Rust zacht lieve schat

 • ANN LIMBOS

  En niemand heeft iets gedaan...

 • Freddy De Vos

  Men mag de schuldige levenslang opsluiten! Dit is poging tot moord! Met een kindje moet je voorzichtig zijn!

 • Jan Deman

  daar zijn geen woorden voor, veroordeel ze alle 4 voor kindermoord, de waarheid zal wel boven komen, bende lafaards...

 • didier de coster

  ok , niemand van de vier wil bekennen , awel alle vier vastzetten tot wanneer iemand begint te praten