1 dode en acht gewonden bij ernstig ongeval in Willebroek: A12 richting Brussel volledig versperd

Antoon Verbeeck
De A12 is omstreeks 16 uur nog steeds volledig versperd richting Brussel ter hoogte van Willebroek, na een ernstig ongeval op het kruispunt met de Veurtstraat. Een wagen kwam er in aanrijding met een minibusje. Eén slachtoffer is intussen overleden, acht anderen raakten gewond. 

De politie onderzoekt momenteel hoe het ongeval is kunnen gebeuren. Ooggetuigen spreken over negeren van een rood verkeerslicht op de A12.

Het verkeer over langere afstand wordt omgeleid via de N16 en vervolgens de E19.

Ook richting Antwerpen is door het ongeval één rijstrook afgesloten. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en konden volgens de brandweer van de zone Rivierenland al één slachtoffer bevrijden uit een van de betrokken voertuigen. Nog één ander slachtoffer zit gekneld. Het is echter niet bekend hoe erg de gewonden eraan toe zijn.
68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Vanovermeire

  Onwaarschijnlijke reacties alhier. Alweer. -Eén een rood licht negeren (indien het al zo was) is per definitie een ernstige fout. -Wat heeft Ben Weyts hier mee te maken ? Integendeel: hij is de minister die er voor zorgt dat de A12 binnenkort een echte autosnelweg wordt, met beveiligde op en afritten. Vloek misschien eens op de idioten (groen incl) die dat tot op heden hebben tegengehouden !

 • Angelo Cabooter

  Chauffeur een HOGE BOETE geven wegens rijden met overdreven snelheid, negeren van rood licht en veroorzaken van ongeval met dodelijke slachtoffer en het NIET veilig vervoeren van passagiers. + rijbewijs voor 5 jaar kwijt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Jos Plessers

  Els Pauwels,hoezo dat??Wat een onzin verkoop jij.Elk type voertuig dat bij een ongeval betrokken raakt,maar bannen uit het verkeer?Dan rijdt er niks meer

 • Els Pauwels

  een verbod voor alle bestelwagens, lijkt mij wel het minimum

 • Wim Goedhuys

  Als iedereen zich aan de verkeersregels hield waren er veel minder ongevallen. Maar als ik de reacties lees lappen de meeste deze regels aan hun laars en zijn zij de toekomstige brokkenmakers ten spijt van hun slachtoffers.