Exclusief voor abonnees

1,4 miljard liter water verbruikt in één dag: hittegolf veroorzaakt enorme piek

De gemiddelde Belg verbruikt 84 liter kraanwater per dag, al drinken we daar maar een fractie van op.
Shutterstock De gemiddelde Belg verbruikt 84 liter kraanwater per dag, al drinken we daar maar een fractie van op.
Bijna 1,4 miljard liter drinkwater lieten we zaterdag uit de kraan stromen, het equivalent van 560 olympische zwembaden en het hoogste verbruik in de voorbije twee jaar. En toch loert er geen tekort om de hoek. “Dit is de derde droge zomer op rij, we hebben onze lessen getrokken”, zegt Carl Heyrman, algemeen directeur van AquaFlanders. “Wat niet wegneemt dat we zuinig moeten omspringen met kraanwater.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Theo Schuermans

  Laat idd diegene die nu veel meer water verbruiken er extra voor betalen, ze zullen het vlug afleren.

 • Roger Van den Bergh

  Met die nieuwe zwembadrage is dit geen wonder. Alles boven een bepaald huishoudelijk verbruik veel duurder maken. Zwembaden van 100 kubieke meter water en meer zijn waarschijnlijk geen uitzondering.

 • Guido Maes

  Wij moeten dan ook veel ons handjes wassen he met de coronne.

 • Jan Van Gent

  Moesten we niet allemaal meerdere keer meer onze handen wassen uit voorzichtigheid voor het coronavirus blijkbaar is dit dan weer niet goed voor het waterverbruik.Het is niet aan de consument om zo spaarzaam te zijn de consument heeft een contract met de watermaatschappij die moet zorgen voor water en dus genoeg reserve aanleggen voor drogere periodes.het water valt gratis uit de lucht en wij als consument betalen ons blauw aan het gratis water dat uit de lucht is gevallen wat zuiveren en kassa

 • Paul Boeie

  Raf , ik kan je dikwijls wel volgen maar nu niet . 15 kubieke meter per jaar is echt wel weinig , dat smossen niet nodig is akkoord maar het mag wel een beetje menselijk blijven .