'Zwarte weduwe van de jihad' is geen Belgische meer

Malika El Aroud.
BELGA Malika El Aroud.
Malika El Aroud (58), de beruchte 'zwarte weduwe van de jihad', heeft voortaan alleen nog de Marokkaanse nationaliteit. Dat bericht De Standaard.

De procedure om de nationaliteit van Malika El Aroud af te nemen, sleept al aan sinds 2014. Het duurde zo lang, onder meer omdat haar advocaat een procedure bij het Grondwettelijk Hof was begonnen. Begin deze maand kwam de zaak eindelijk voor het Brusselse hof van beroep. De advocaat-generaal, Andre Vandoren, pleitte daar dat El Aroud de nationaliteit niet meer verdiende "omdat ze in ons land al jaren onafgebroken het jihadisme propageert". 

El Aroud zelf en haar advocaat voerden aan dat ze zich sinds haar vrijlating in december vorig jaar perfect aan de Belgische wetten had gehouden. Maar de rechtbank in Brussel besliste toch om de nationaliteit van de Al-Qaeda-jihadiste af te nemen.

De nationaliteit van terreurverdachten afnemen, blijft tot op vandaag een uitzonderlijke procedure.
48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Heffens

  Dat moet men standard invoeren voor alle Syrië en Irak strijders ondanks de tegenkanting van Groen.

 • Jan Boden

  Dan is ze vanaf nu hier op vakantie. Spijtig van het koude weer.

 • Joery Goubert

  Goed zo! Dat moeten ze direct doen met die mensen. Buiten smijten en ploch in onze zak.

 • walter boelen

  nu nog het land uit

 • Ludovic De Beuckeleer

  Als ze het echt willen gaat het wel .