"Zonder structurele oplossing keren bussen niet terug naar Brussel-Noord”

Photo News
De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn is niet van plan haar bussen terug te laten keren naar het station Brussel-Noord zolang er geen structurele oplossing gevonden is voor de situatie in dat station. Dat laat De Lijn deze avond weten. De Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt had eerder nog gevraagd om de halte aan het station weer in gebruik te nemen.

De Lijn besliste onlangs om niet meer halt te houden onder het Noordstation in Brussel. De chauffeurs klagen al maanden over onveilige en onhygiënische omstandigheden, gelinkt aan de groep transmigranten die al maanden in het station verblijft. De halte is nu verplaatst naar het Rogierplein. Tussen de ritten door stoppen de bussen op de busbaan in de Vooruitgangsstraat.

De Schaarbeekse burgemeester had vandaag gevraagd om de bussen vanaf maandag weer aan het station te laten stoppen. Hij stelt dat er geen sprake is van een gezondheidsrisico en bovendien is de halte vrijdagavond gekuist door een groep vrijwilligers. Daarom is volgens Clerfayt geen reden meer om de halte aan het station Brussel-Noord niet te gebruiken.

Maar De Lijn is daar niet voor te vinden. "De bussen keren niet terug naar Brussel-Noord zolang er geen structurele oplossing is voor de problematiek", klinkt het deze avond bij de openbaarvervoermaatschappij.
"De besprekingen daarover zijn volop aan de gang. Uiteraard blijven we in dialoog met de betrokken gemeentes en politiezones om tijdelijke oplossingen buiten het Noordstation te faciliteren en daar afspraken over te maken.”
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • birgit vanderest

  tiens, had Maggy niet beloofd dit binnen de week op te ruimen veertien dagen geleden?

 • Vera Bres

  ze hebben meer dan gelijk, dacht dat Maggie De Block het zou oplossen en alles netjes en proper zou laten maken

 • Etienne Vanhoegaerden

  Maggie waar is uw oplossing in dit probleem? Hoor er niets van.

 • FRANK WILLEMS

  En wat staat er in de wet over illegaal verblijven in Belgie.

 • guy perain

  Ze hebben groot gelijk!! Binnen de kortste keren ligt het daar terug vol vreemdelingen en vuil!! De stank is er niet uit te houden!!