Ga naar de mobiele website
^ Top

"Zo zien vrouwelijke agenten eruit in Marokko en Turkije": Theo Francken ziet agenten met hoofddoek niet zitten

BELGA
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) laat op Facebook weten wat hij vindt van het idee om agenten toe te laten hoofddoeken te dragen. Hij reageert daarmee op uitspraken van Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a), die gisteren in Terzake zei dat geen slecht idee te vinden.

Bonte reageerde zelf op het plan van de Amsterdamse politie om mogelijk een hoofddoekje toe te staan als onderdeel van het politie-uniform. De politie hoopt zo meer allochtone agenten aan te werven. "Ik zou dromen van een politiekorps zoals in Amsterdam: daar heeft 18 procent van de agenten een allochtone afkomst", zei Bonte.

"Die cijfers liggen in België veel lager. De politie moet een afspiegeling van de lokale bevolking zijn. Dit kan namelijk een oplossing voor radicalisering van de bevolking zijn. Daarom ben ik absoluut voorstander dat we alles op alles zetten om politiediensten representatief te maken voor de bevolking waarvoor ze diensten verlenen. Als daar een hoofddoek voor nodig is, mij niet gelaten."

Hans Bonte
Photo News Hans Bonte

"Holt Bonte Erdogan achterna?"

Franken moet duidelijk niet weten van het idee, en wil met zijn Facebookbericht aangeven dat vrouwelijke agenten in Turkije en Marokko gewoon ongesluierd hun job uitoefenen. In zijn bericht tagt hij ook partijgenoot en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

De staatssecretaris vult nog aan dat Turkse vrouwelijke politieagenten sinds augustus wel een hoofddoek mogen dragen. "Na de vermeende coup heeft Erdogan dat ingevoerd. Tot grote ergernis van veel Turkse dames. Holt Bonte Erdogan achterna?", schrijft Francken.

Meer over120 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • rambo top

  En in amerika engeland ?

 • Jef Patat

  De handhavers van de wet horen geen enkele religieuze voorkeur te tonen. Punt.

 • Ramo

  Franken.jij moet appels niet met peren vergelijken .

 • V.A. Koen

  Hoofddoek wordt hier ingezet om politiek belang. Eerst roepen over Saudi-Arabië, onderdrukking van vrouwenrechten, dan nu de onderdrukking legaliseren. Er is geen vraag vanuit het corps, tenzij nu ? georchestreerd. En, Bonte, hoe moet die moslima enig gezag over een man uitoefenen, ze mogen hem ook niet aanraken. Mijnheer Bonte, u draagt bij aan polarisatie.

 • KURRE VDA

  Geen hoofddoek !!! Uniform is uniform... België is België...

Meld een bug