Exclusief voor abonnees

"Zó blij met ons gezin. Maar twee kindjes moeten afgeven: die pijn blijft"

Aan het graf van een geliefde: Ter gelegenheid van Allerheiligen, morgen, bezocht uw krant de kerkhoven van Antwerpen en Gent. Om met mensen te praten over de dood, en wat er echt toe doet, in het leven.

Twee Maxi-Cosi’s bij een graf, je ziet het niet vaak. Het gezin Coppens bezoekt de sterrenkindjes vaak, en ook thuis zijn ze nog erg aanwezig.
Twee Maxi-Cosi’s bij een graf, je ziet het niet vaak. Het gezin Coppens bezoekt de sterrenkindjes vaak, en ook thuis zijn ze nog erg aanwezig.

Els Fierens (42) met echtgenoot Nico (39) en kinderen Rune (5) en Hanne en Arne (9 maanden) Bij het graf van Larsje en Nielsje: "Dankzij onze sterrenkindjes extra dankbaar voor ons geluk"

In 2010 stonden Els en Nico aan dit zerkje met lege handen. Hun eerste kind, Lars Coppens, liefdevol ‘ons Larsje’ genoemd, overleed bij de geboorte. Drie jaar later verloren ze een tweede zoontje halverwege de zwangerschap. Maar vandaag staan ze hier als een gezin. "We hebben zo diep gezeten. Tegelijk zijn we dankbaar voor onze andere kinderen. Soms weten we geen blijf met al die verschillende emoties."

Twee Maxi-Cosi’s bij een grafje in Gent, het is geen alledaags zicht. De familie Coppens komt terug van een schoolfeestje, en doet wat ze wel vaker doen: met z’n allen langsgaan bij ‘ons Larsje en ons Nielsje’. Het graf ligt er piekfijn verzorgd bij. Els is blij, als we dat opmerken. "Dat is het enige wat ik nog voor mijn kindjes kan doen." Ook thuis is er een kastje, speciaal voor hen, met foto’s en voetafdrukken. In de ochtend wordt er ‘Goedemorgen Larsje, goedemorgen Nielsje’ gezegd door iedereen, in de avond gaat het van 'Slaapwel'. "Ik kom nog vaak naar deze plek. Maar steeds meer zijn Larsje en Nielsje ook thuis."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wilfried Van der Jeught

    Wij hebben net hetzelfde meegemaakt, maar dan 40 jaar geleden. Tom stierf na 3 dagen en het tweede halverwege de zwangerschap. Steun hebben we niet gehad , het verdriet blijft.