"Zes jaar pure horror!" Gezinnetje vlucht voor buur met bijl, die hen met dood bedreigt

Caroline Detiege en haar man Kevin Van Boxek met hun honden Dayco en Kinai
Lukas Caroline Detiege en haar man Kevin Van Boxek met hun honden Dayco en Kinai
Zes jaar al wordt een jong gezin uit de Blijde Inkomststraat in het Vlaams-Brabantse Machelen geterroriseerd door de naaste buurman. Begin januari escaleerde de ruzie volledig toen de man met een bijl op straat stond te zwaaien en de familie voor de zoveelste keer met de dood bedreigde. Ondertussen is het gezin gevlucht, maar als ze hun huis willen verkopen, moeten ze een boete van 10.000 euro betalen.

Dolgelukkig waren Caroline Detiège en Kevin Van Boxel zeven jaar geleden toen ze via de sociale huisvestingsmaatschappij Inter-Vilvoordse een relatief goedkope woning in de Blijde Inkomststraat in Machelen konden kopen. Wat ze toen nog niet wisten, was dat ze in een regelrechte nachtmerrie zouden belanden. Een jaar nadat ze hun intrek in de woning genomen hadden, kregen ze het immers plots aan de stok met hun buurman. “Alles begon toen de buurman zag dat mijn man ons dak aan het vernieuwen was”, vertelt Caroline Detiège. “Plots klom hij de stelling op en eiste hij dat mijn man ook zijn dak moest vernieuwen. Toen Kevin dat weigerde, liep de buurman kwaad weg. Wat volgde, was pure horror.”

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
29 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • patrick voet

  T'zou bij mij rap 1-1 zijn,die zou da geen tweede keer meer doen ...goe wete zenne

 • Regis Desmet

  En dat kan allemaal zo maar in dit land, echt de enige uitweg is t Vlaams belang, al zou ik daar nooit op stemmen want ik stem nooit

 • André Van der Poorten

  Een goeie buur is onbetaalbaar !

 • Jan Sterckx

  Ik weet niet hoe het zit, maar kan je de woning niet verhuren? Zo blijft ze van jou en kan je met die centen wat anders huren.

 • Tina Colpaert

  Het verhaal langs 2 kanten horen oké maar als er een zot met bijl rondloopt en mensen gaat bedreigen sluit je deze man op punt zo moeilijk toch niet!