"Zeer opbouwend gesprek" tussen Maggie De Block en Marc Coucke over korting op sociale bijdragen voor voetballers

Fraudeonderzoek Belgisch voetbal

Photo News
Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) en de voorzitter van de Pro League Marc Coucke hadden gisterenavond een "zeer opbouwend gesprek" over de korting op sociale zekerheidsbijdragen voor voetballers. 

De voetbalsector geniet in België van een korting op de sociale zekerheidsbijdragen, zowel voor clubs als spelers. Dat systeem is historisch gegroeid. Minister Maggie De Block liet kort na het losbarsten van het voetbalschandaal verstaan dat de sector orde op zaken moet stellen. Zoniet wil ze het gunstige RSZ-regime voor voetballers herbekijken, zei ze.

“Duidelijk signaal”

Ze zou daarover ook samenzitten met Marc Coucke, de voorzitter van de Pro League. Dat is gisterenavond gebeurd, meldt het kabinet-De Block nu. "Beide partijen spraken van een zeer opbouwend gesprek", klinkt het daar. Minister De Block herhaalde nog eens dat ze een "duidelijk signaal" verwacht vanuit de sector. "In ruil voor de korting op sociale zekerheidsbijdragen kan je van de voetbalclubs verwachten dat ze hun maatschapppelijke rol vervullen. Als de voetbalclubs niet in staat zijn om orde op zaken te stellen, dan valt zo'n korting niet meer rechtvaardigen", aldus de minister. 

Concrete resultaten kwamen nog niet uit het gesprek, maar "ik heb er vertrouwen in dat mijnheer Coucke met een werkbaar voorstel komt", zegt De Block. Intussen blijven beide partijen in overleg. 

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JAN krommentak

  Ha ha ha hij wil dit niet dit zou nefast zijn voor het voetbal ha ha ha voor zijn portefeuille nu ja , ongelooflijk he 20 ,30 miljoen verdienen en minder belastingen betalen dan de gewone arbeider dat die groot verdienende voetballers de jeugd sponseren dat miljoentje minder gaan ze niet voelen

 • Anna Pauels

  Aan Lieven Deweirdt : hier heeft N-VA toch niks maar dan ook niks mee te maken, die hoge lonen en het geregel in het voetbal bestaat al lang voor NV-A er was !

 • Gino Denil

  Eigenlijk is heel die regeling illegale staatssteun aan een onderneming. Want een voetbalclub is ook een commerciële onderneming. Europa zou hier moeten in tussen komen en dat verbieden.

 • anna vandenberg

  Lieven De Weirdt, die gunstige fiscale bijdrage voor sporters is wel een cadeautje van JL Dehaene, linkse politici zijn heel gul met subsidie regelingen voor sporters en cultuursector. De subsidies en andere voordelen afschaffen voor de miljonairs maar daar wil geen enkel politicus aan beginnen, want dan zij ze niet meer welkom in de VIP en had een loge in Gent heel het sociaal bestuur. De schone schijn sociale politici genieten van de luxe die dat wereldje hen biedt.

 • Karel Van Beeck

  Pure schande! Dat men het zwart geld van die 2de rangs voetballers maar eens onder de loep neemt!