"Wil je de stad spoedig dood? Stem dan groen of rood": affiches van Groen, sp.a en PVDA in Kortrijk overplakt door Voorpost

Groen Kortrijk
Afgelopen nacht zijn in Kortrijk zeker vijftig kiesaffiches van Groen, sp.a en PVDA overplakt door militanten van de extreem-rechtse beweging Voorpost. Op de pamfletten staat de boodschap ‘Wil je de stad spoedig dood? Stem dan groen of rood’. 

“Ook Kortrijk blijft niet gespaard van haat”, reageert Groen-kopman David Wemel. “Deze actie is strafbaar, ik dien vandaag nog klacht in bij de politie.” Ook de socialisten zijn ‘not amused’. “Deze actie van Voorpost is Kortrijk onwaardig”, zegt lijsttrekker Philippe De Coene. “Maar wij blijven zelf waardig bij sp.a. Meer nog: het is een extra motivatie voor onze militanten en kandidaten om er vandaag op deze laatste campagnedag nog eens goed in te vliegen. We krijgen heel veel sympathiebetuigingen. Mijn Messenger ontploft”, aldus De Coene. 

Voorpost heeft banden met Vlaams Belang. “Voorpost is een onafhankelijke organisatie. Ik weet dan ook niets van deze actie af. Het is de zaak van Voorpost”, reageert Vlaams Belang-kopman Wouter Vermeersch.
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ka Van der Linden

  Proficiat Voorpost !

 • jaak Peeters

  Hup! Als ze tegenkanting krijgen haasten de linksen zich over haat te krijsen. Zelf doen ze niks anders dan hun tegenspelers extreemrechts te noemen.

 • Wilfried Vanden Berg

  En gelijk hebben ze. En geen in Antwerpen? Dat is spijtig.

 • Marc Statham

  En het is dan nog eens waarheid ook.

 • DIRK VAN DESSEL

  Dit is geen "waarheid als een koe" maar eerder een "waarheid als een veestapel" !