Exclusief voor abonnees

“Wij staan er als de frontlinie wegvalt”: al meer dan 1.300 vrijwilligers op medische reservelijst

De coronacrisis heeft zaakvoerder Koen Speltincx (39) doen beseffen dat hij wel wat beters te doen heeft dan ijsjes te verkopen. Hij gaat aan de slag als verpleger.
RV De coronacrisis heeft zaakvoerder Koen Speltincx (39) doen beseffen dat hij wel wat beters te doen heeft dan ijsjes te verkopen. Hij gaat aan de slag als verpleger.
Ze zijn al met meer dan 1.300, de vrijwilligers die zich hebben opgegeven als medische reserve in de strijd tegen het coronavirus. Gepensioneerde artsen, docenten verpleegkunde, ex-laboranten en oud-ambulanciers zijn paraat om bij te springen in ziekenhuizen, woonzorgcentra en huisartsenpraktijken. “Weten dat er nog een tweede en derde linie klaarstaat als de frontlinie wegvalt, dat geeft steun.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Buyse

  Grote bewondering heb ik daarvoor en had ik voldoende ervaring en kennis gehad zou ik dat ook willen doen i.p.v. nu steeds thuis machteloos toe te staan kijken.

 • Peter Bammens

  @Patrick Rasschaert Neen, ik hoor of lees daar niets van. Hopelijk doen zij ook hun best (geloof ik ook), maar waarom lees ik nooit iets van de bijdrage van defensie?? Of is dit een militair geheim??

 • Elke Celis

  Dank u aan iedereen die wil meehelpen ons land erbovenop te krijgen. Misschien een stomme vraag, maar als kinesisten mogen helpen, is er dan misschien een platform waar hun oefeningen kunnen worden geplaatst voor kinderen en ouderen die in behandeling waren? Ik denk dan aan oefeningen voor bejaarden die thuis zitten en soepel moeten blijven, maar ook kinderen die schrijfmotoriek oefenen. Deze mensen kunnen misschien voor thuis specifieke oefeningen vinden, zodat er geen achteruitgang komt?

 • Anne Geerts

  Wauw, geweldig van al die mensen!

 • Patrick Rasschaert

  Dirk Verschoore weet je niet dat die ook bezig zijn met de bestrijding van het virus en de verzorging van de zieken?