"Wie kreeg het hart van mijn gestorven broer?": Evi doet emotionele oproep op Facebook

Facebook
Op 5 juni vorig jaar veranderde het leven van de West-Vlaamse Evi Dewachter voorgoed. Het was de dag dat ze samen met haar familie afscheid moest nemen van haar grote broer (36). Maar er was ook een beetje troost, want al zijn organen werden gedoneerd om andere mensen te redden. Alleen van zijn hart vernamen ze nooit wie het een nieuw leven gaf. En dat zou ze toch nog graag weten.

"Gelieve dit berichtje te delen", schrijft de jonge vrouw uit Sint-Juliaan op Facebook. "Enkele maanden na zijn dood kregen we te horen dat alle organen van mijn broer met succes getransplanteerd werden. De revalidatie van de persoon die zijn hart had gekregen, was echter nog volop aan de gang. Een jaar later vraag ik me nog altijd af wie het uiteindelijk een tweede kans in het leven heeft gegeven. Is jouw leven nu beter? Hoe voel je je? Ben je nog een kind of al een volwassen man of vrouw?"

Evi denkt dat de kans klein is dat er die dag meerdere transplantaties van een hart gebeurden. "Daarom probeer ik de persoon via deze weg te vinden", schrijft ze. "Kennen jullie mensen die op 5 juni 2016 opgeroepen werden voor een harttransplantatie in het ziekenhuis in Leuven. Dan zou ik je graag vragen om even een privébericht te sturen en ons te zeggen hoe het met je gaat. Er gaat geen dag voorbij dat we er niet aan denken."  

Gouden hart
Het is geen verplichting. "Als je je niet bekend wil maken, zijn we zeker niet boos. We willen je gewoon even laten weten dat je een gouden hart kreeg", voegt ze er nog aan toe.

Evi Dewachter

GELIEVE TE DELEN!!!!!!!!!!! Al een eindje zit ik hiermee in mijn gedachten.... Op 5 juni 2016 veranderde ons leven voorgoed. Mijn grote broer werd na een week voor altijd van ons afgenomen. De kleine...
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Miranda Karremans

    Dag Evi.... wat doet dat pijn zo'n verlies.... volgens mij kun jij bij Eurotransplant daarvoor terecht.... daar zijn speciale procedures voor..... sterkte en succes

  • mieke jansens

    k zou het niet willen en niet willen weten

  • Jurgen Van Den Bergh

    De persoon die het hart heeft gekregen weet niet van wie het was. Voor privacy redenen wordt hem of haar dat niet verteld.