"Werd Sofie Muylle überhaupt vermoord?" Verdediging Roemeense verdachte trekt rapport wetsdokter in twijfel

Advocaten vragen bijkomend onderzoek. "Dit dossier is niet zwart-wit"

VTM, Kos
In de zaak van de moord op Sofie Muylle blijft de 23-jarige Roemeense verdachte twee maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. De verdediging vroeg niet om zijn vrijlating, maar drong wel aan op bijkomend onderzoek. Zo heeft de verdediging twijfels bij het in hun ogen te vage rapport van de wetsdokter.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij alleszins in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Op het lichaam van het slachtoffer werd DNA van de verdachte aangetroffen. Bij een test met de leugendetector bleek C. leugenachtig.

Dit dossier is niet zwart-wit. Er zijn nog dingen die onderzocht moeten worden

Meester Pieter Filipowicz

Bijkomend onderzoek

"We hebben vandaag veel vragen gesteld en opmerkingen gemaakt. De onderzoeksrechter is bereid om dat bijkomend onderzoek te voeren", aldus meester Chantal Van den Bosch. De verdediging heeft onder andere twijfels bij het in hun ogen te vage rapport van de wetsdokter. Volgens de advocaten staat het zelfs niet vast dat het slachtoffer überhaupt vermoord werd. "Dit dossier is niet zwart-wit. Er zijn nog dingen die onderzocht moeten worden", aldus meester Pieter Filipowicz.
73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marie Jolie

  Een leugendetector kan nooit bewijzen leveren. Laat dat aan de echte wetenschap over.

 • paul van de velde

  Een advocaat moet zijn cliënt verdedigen met alle middelen die de wet hem (of haar) ter beschikking stelt. Het zou nogal een zootje worden moesten de advocaten hun cliënten nog betichten en bewijzen aanhalen van hun eventuele schuld. Hoop dat je nooit zo'n advocaat als raadsman hebt.

 • altleft

  Advocaten hebben de plicht hun cliënten met alle middelen te verdedigen. Alle kritiek spuien naar een jonge pleiter is onterecht. Het is evident dat ze alles uit de kas haalt om haar cliënt, die schuldig pleit inzake verkrachting; vrij te pleiten voor moord. het gerecht zou liever de zaak klasseren in plaats van verder te onderzoeken in deze hoogst bizarre zaak.

 • ijsbreker

  Hupla weeral drama en gedoe .. De omgekeerde wereld. Men heeft enkele aanwijzingen en een verslag waar meer duidelijkheid in moet komen, hence dat men de verdachte ondervraagt. Nu draait de advocaat dit om?

 • Luiza Dieryckx

  Het is niet meer dan normaal dat deze zaak helemaal uitgespit word. De reacties hier zijn fel en dat heeft er waarschijnlijk mee te maken omdat de vermeende dader een Roemeen is maar ook hij verdient het een eerlijk proces te krijgen want het is überhaupt mogelijk dat er te veel drank in het spel was en daardoor de vrouw overleden is. Geen onschuldigen beschuldigen maar de waarheid aan 't licht brengen.