“Welkom op het grootste rodeocircuit van Brussel”: buurt post beelden van racewagens die buurt rond Atomium terroriseren

Triangle Houba-Sobieski-Heysel
Een buurtcomité uit Brussel heeft het gehad met de racende wagens die ‘s avonds bij mooi weer de buurt rond het Atomium onveilig maken. Onder de titel “Welkom op het grootste rodeocircuit van Brussel” deelde Triangle Houba-Sobieski-Heysel beelden waarop te zien is hoe enkele wagens met hoge snelheid en piepende banden een rotonde over scheuren. De politie is op de hoogte van het probleem en gaat meer controleren.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de bewoners van het buurtcomité zijn de racende auto’s schering en inslag als het ’s avonds mooi weer is. “Kom gerust eens de kunde van onze medeburgers bewonderen terwijl ze in hun bolides met volle gas over de rotondes en door de straten rond het Atomium scheuren”, klinkt het boos. “Kan u zich niet verplaatsen? Geen probleem, dankzij de opgefokte motoren en het gecontroleerde slippen hoeft u niets van het geluidsspektakel te missen op uw terras of in uw tuin. Zelfs met gesloten ramen kan je meegenieten.”

In de steek gelaten

Volgens het buurtcomité werd het probleem al verscheidene keren aangekaart bij de stad, maar zonder veel resultaat. Ook door de politie voelt het zich in de steek gelaten.

Woordvoerster Ilse Van de Keere van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft de beelden gezien en belooft extra controles. “Dit is iets wat niet door de beugel kan, want dat zijn zeer gevaarlijke situaties”, zegt ze aan de redactie van HLN. “Onze mensen werken eraan.”

Volgens Van de Keere is het niet de eerste keer dat het probleem zich voordoet. “Vorig jaar hadden we in die buurt vrij veel trouwstoeten. Toen hebben we 22 gerichte acties ondernomen tegen die stoeten en rodeorijders. Daarnaast waren er ook nog spontane acties. Na het bericht dat het buurtcomité deelde, gaan we er opnieuw op focussen, met verschillende diensten.”
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johny Van den Bossche

  Geef ze dan tenminste iets om zich mee bezig te houden. In andere landen pakken ze het slimmer aan. De overheid organiseert legale straatraces en dragraces waar ze zich kunnen uitleven. Als ze dan buiten deze legale races toch gepakt worden pakt men ze heel zwaar aan en zijn ze hun auto kwijt. En wonderwel, het werkt perfect en iedereen tevreden. Hier mag je NIKS. Werken tot je doodvalt, de hoogste belastingen ter wereld betalen, en verder braaf op je stoel blijven zitten of straf. Triestig land

 • DONALD BORREMANS

  Meer extra controles beloofd ? OK, dan is 't in orde !

 • Marc Watté

  zulke zaken gebeuren overal. Zelfs in landelijke gebieden. Sinds de uitbraak is het steeds erger geworden. Politie in Gent zou steenrijk worden mochten ze alles kunnen controleren, mensen hebben echter handen vol met extra taken. Nu pas komt goed tot uiting waar er vroeger vooral op bespaard werd, sociale zekerheid, politie, hulpdiensten, openbare ambten... en nu weten ze niet waar eerst te beginnen. Arm politiek België.

 • maarten anthonis

  Auto afpakken en zonder pardon in de shredder, geef hem dan terug als een bijeengeperste blok metaal. Direct gedaan met rijden, benieuwd hoeveel er dan nog voortdoen. Anders houdt zoiets nooit op.

 • stefan crama

  40 jaar geleden kon je zonder gevaar voor eigen leven in deze stad vertoeven en dat zelfs in wijken waar de politie tegenwoordig nauwelijks nog durft te komen. Voor veel Vlamingen en Walen al lang hun hoofdstad niet meer.