"Welke heldin heeft mijn zoontje gered?"

KOELBLOEDIGE VOORBIJGANGSTER TREKT ROWAN (4) OP HET DROGE

Het jongetje moest gered worden uit het strandbad van Hengelhoef.
Foto Toon Royackers Het jongetje moest gered worden uit het strandbad van Hengelhoef.
Een jongetje van vier is maandag nipt aan de verdrinkingsdood ontsnapt in de plas van Hengelhoef. Terwijl de kleuter in het water aan het spelen was, ging het mis. Een voorbijganger trok Rowan op het droge. Het ventje geraakte in coma, maar is tot opluchting van zijn familie weer bij bewustzijn.

Het gaat -gezien de omstandigheden- goed met de kleine Rowan. Nadat hij in allerijl naar spoed werd gebracht, geraakte hij in coma, maar daaruit is hij gisteravond laat ontwaakt. "We hopen vurig dat hij volledig herstelt", vertelt zijn oma.


Rowans familie en mama Steffi Tips deelden gisteren meteen een bericht op Facebook. "We zouden zo graag die dappere vrouw leren kennen, die Rowan gered heeft. Volgens enkele getuigen was die dame maandag met haar honden langs de plas van Hengelhoef aan het wandelen. Ze zag hoe onze jongen in het water sukkelde, en ze liep vervolgens zelf de vijver in om hem te redden. Het is dankzij haar alertheid en snelle optreden dat we onze zoon nog hebben. We zouden haar graag persoonlijk willen bedanken. Wat zij gedaan heeft, zullen we nooit vergeten. Jammer genoeg kon niemand ons met haar in contact brengen."

De kleine Rowan ligt nog steeds in coma.
Facebook De kleine Rowan ligt nog steeds in coma.

Nederlandse tieners

Niet alleen de dappere vrouw die nog gezocht wordt, snelde trouwens de kleuter te hulp. Ook twee Nederlandse toeristen van 16 en 17 jaar oud uit Emmen, zagen wat er gebeurde terwijl ze aan het strandbad voorbij wandelden. Zij liepen mee het water in, en begonnen op de oever met een reanimatie nog voor een ambulance ter plaatse was. Dankzij die snelle zorgen kreeg Rowan alvast extra zuurstof toegediend. De jongeren dienden ook hartmassage toe. Een medewerker van Hengelhoef rende eveneens naar het strand om de nodige medische zorgen te verlenen. Nadien werd de jongen overgeleverd aan het medisch spoedpersoneel, dat enkele minuten later aan de vijver stond. Die brachten hem onder begeleiding van de MUG naar het ziekenhuis. De lokale politie van zone Carma kwam nog ter plaatse voor een onderzoek, maar alles wijst op een ongeval.


De familie waakt intussen aan het ziekenhuisbed van Rowan, in de hoop dat alles weer goed komt. "De Nederlandse jongeren hebben we gelukkig al kunnen bedanken."


Wie Rowans familie kan zeggen wie de dappere vrouw is die de jongen uit het water gered heeft, mag iets laten weten. Dat kan via een berichtje aan mama Steffi op haar Facebookprofiel www.facebook.com/steffiliamrowan.